1e persbericht van dinsdag 6 april 2004

Eindhoven 06-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist botst na achtervolging tegen lantaarnpaal

De politie zag dinsdagochtend dat een 38-jarige automobilist uit Eindhoven zijn snelheid verhoogde toen hij hen zag. De politie volgde de man met een snelheid van 120 km/u over de Tempellaan en de Hondsruglaan. De man reed vervolgens de Holterberlaan in. Hier verloor hij de controle over zijn auto en botste tegen een lantaarnpaal. Hierop werd hij rond 2.30 uur aangehouden. Bij hem werd een bloedproef afgenomen. Na verhoor is de man naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte onder invloed aangehouden

Na een melding van een aanrijding op de Kastanjelaan ging de politie dinsdagochtend meteen ter plaatse. Daar troffen ze een auto aan die in een heg was gereden. De bestuurder was spoorloos. Na een onderzoek in de buurt werd op de Glaslaan even later, rond 2.50 uur, een 27-jarige verdachte uit Eindhoven aangehouden. Uit een ademanalyse blijkt dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim 2,50 gemeten. Vorige maand was de man in Helmond betrapt op het rijden met teveel drank op. Hierbij werd zijn rijbewijs ingenomen. De man ontkent in de auto gereden te hebben. Hij is hierop voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Houtse Parallelweg is maandag tussen 15.25 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 816 gecontroleerde voertuigen reden 72 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u. Ook op de Brandevoortse Dreef zijn maandag tussen 18.50 en 21.25 uur 707 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Hier reden 221 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 96 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Maarheeze: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan het Rondven is tussen maandag 17.00 uur en dinsdag 5.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand open te breken. Uit het bedrijf werden een koffiezetapparaat, een printer en een dopsleutelset weggenomen.

Someren: Automobilist met teveel drank op

Op de Witvrouwenbergweg is dinsdagochtend rond 00.50 uur een 36-jarige automobilist uit Someren betrapt op het rijden met teveel drank op. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,90 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Aanhouding na bedreiging

Maandagavond is een 31-jarige man uit Ospel aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van 45-jarige vrouw in Someren. De man is een bekende van de vrouw. Hij bedreigde haar maandagochtend in haar woning met de dood. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.