Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


6 april 2004


Doetinchem - Fietsster botst tegen aanhanger


Maandagmiddag raakte omstreeks 13.10 uur een 46 jarige inwoonster uit Doetinchem gewond. Zij fietste op het fietspad aan de Wijnbergseweg. Omdat het regende, gebruikte zij een paraplu. Zij zag hierdoor de aanhanger, die net gelost werd, niet staan en botste tegen de aanhanger. De vrouw liep verwondingen op aan haar knie en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Aanhouding na diefstal fiets


Maandagavond werd door de politie een 20 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had eerder die middag, rond 17.45 uur, een fiets met boodschappen weggenomen bij een supermarkt aan de Weurden. De 51 jarige eigenaresse zette even de boodschappenkar weg en toen ze haar fiets wilde pakken was deze weg. Omstreeks 18.35 uur werd op de Spoorstraat de verdachte aangetroffen met boodschappen die afkomstig waren uit de fietstassen van de 51 jarige. De jongeman werd aangehouden en op het politiebureau verklaarde hij de goederen weggenomen te hebben en de fiets vervolgens de fiets achtergelaten te hebben. Gelukkig werd deze nog teruggevonden. Omdat de jongeman een veelpleger is, werd hij ingesloten.


Lichtenvoorde - Gereedschap weggenomen


Afgelopen weekend werd vanaf een bouwterrein aan het Eschpark onder andere een haakse slijper, een steenzaag en een accuboormachine weggenomen. De goederen zaten in een container. Hiervan werd het slot opengebroken. Om op het terrein te komen werd een hek vernield.


Winterswijk - Diefstal tenten


Bij een winkel aan de Misterweg werden maandagmiddag rond 13.00 uur vier tenten weggenomen. Een onbekende man laadde vier tenten op een winkelkar en liep de winkel uit. Vervolgens zag winkelpersoneel de man wegrijden richting Aalten. De man heeft de tenten niet afgerekend.


Ulft - Vernieling op begraafplaats


Vermoedelijk afgelopen weekend werden op de begraafplaats aan de Ettenseweg vernielingen gepleegd. Er werden meerdere grafzerken en urnenzerken vernield. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft .Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Jongen geslagen


Zondagmiddag werd rond 14.00 uur een 17 jarige jongen uit Doetinchem zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen. De jongen stond op het station te wachten en keek hierbij in de richting van een onbekende jongeman die in het stationsgebouw stond. Deze maakte een gebaar en kwam het gebouw uit.. Vervolgens sloeg hij de Doetinchemmer in zijn gezicht. Door de klap had de jongen letsel in zijn gezicht. De onbekende jongeman was ongeveer 20 jaar oud, droeg kort blond stekelig haar en had een smal postuur. Hij droeg een roze blouse met daarover een zwarte bodywarmer. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Winterswijk - teveel gedronken


Een 20 jarige automobilist uit Winterswijk blies vannacht rond 00.30 uur bij controle op de Dingstraat 0,59 prom. Aan hem werd een transactie uitgereikt.


Snelheidscontroles van maandag 5 april


Winterswijk, Vredenseweg = 60 km zone, 3 bekeuringen, hoogste snelheid 86 km.
Etten, Oude IJsselweg = 80 km weg, 9 bekeuringen, hoogste snelheid 101 km.
Ulft , Ettenseweg = 50 km weg, 58 bekeuringen, hoogste snelheid 68 km.
Etten, Ulftsestraat = 80 km weg, 9 bekeuringen, hoogste snelheid 96 km.


Doetinchem - Rood licht


Maandagmiddag werd gecontroleerd aan de Terborgseweg ter hoogste van het Stationsplein. Zeven bestuurders reden door het rode licht en kunnen een boete tegemoet zien.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058



---- --