De Unie


GH Graan - 1e ronde van de CAO-onderhandelingen

6 april 2004 - Op maandag 5 april 2004 was de 1e ronde van de onderhandelingen over de CAO Graanbe- en verwerkende Bedrijven. Een ronde waarin is gesproken over de procedurele kanten van het overleg, de pensioenproblematiek en de namens de werkgevers door Nevedi ingediende wijzigingsvoorstellen. Op een enkel punt na staan de vakbondsvoorstellen pas voor de volgende keer op de agenda.

Betere werkafspraken
Na de vorige CAO-onderhandelingen heeft het erg lang geduurd voordat de gemaakte afspraken op papier waren gezet en geformaliseerd in een zogeheten Nota van Wijzigingen. Daarnaast is er pas sinds enkele weken sprake van een aangepaste CAO-tekst. Kortom, niet zoals het hoort! Daarom zijn wij begonnen met het maken van betere afspraken. Ook over een betere verslaglegging van de besprekingen. Uiteindelijk is een goed begin het halve werk!

Aandacht voor de pensioenmaterie
Pensioenen zijn een ingewikkelde materie, waarbij vele mensen vaak al afhaken bij alleen al het horen van het woord. Toch vormen die pensioenen een belangrijke primaire arbeidsvoorwaarde en is het goed kunnen begrijpen van groot belang. Dat geldt zeker binnen deze branche en tegen de achtergrond van alsmaar wijzigende wetgeving. De Unie heeft daarom gepleit voor een betere en vooral eenduidige voorlichting aan werkgevers en werknemers over de huidige situatie. Een situatie met een Molenaarspensioenfonds, een vutregeling, gedispenseerde bedrijven, etc. CAO-partijen hebben besloten deze vraag voor te leggen aan het bestuur van het Molenaarspensioenfonds.

Daarnaast moeten de gevolgen van alle actuele (wettelijke) wijzigingen goed worden onderzocht. Dit pensioentechnisch onderzoek is ook een vraag aan het bestuur van het Molenaarspensioenfonds. Hiermee lijken ook de andere CAO-partijen een van de voorstellen van De Unie te volgen.

Werkgeversvoorstellen
Van de kant van de werkgevers zijn wij geconfronteerd met een 15-tal wijzigingsvoorstellen voor de CAO. Wij beperken ons tot een aantal opmerkelijke:

Werktijden
Werkgevers stellen hier voor om voortaan uit te gaan van het uitgangspunt zoals bijvoorbeeld ook in de Rijtijdenwet staat. Daarmee worden er binnen een termijn van twee weken 10 dagen gewerkt, maar bijvoorbeeld ook 7 dagen achter elkaar. Ook vinden zij dat het huidige dagvenster moet worden verruimd.

Geen automatische periodieken
De huidige CAO kent automatische periodieken. Werkgevers willen deze periodieke verhogingen beoordelingsafhankelijk maken. Niet goed functioneren betekent dan geen periodieke verhoging.

Overwerk
Voor de huidige CAO gaat overwerk pas tellen na 20.00 uur. De werkgevers stellen voor om in de CAO de term dagelijkse arbeidsduur te schrappen. Dit lijkt de deur te openen naar meer individuele afspraken?

De overige werkgeversvoorstellen gaan onder andere over: vast dienstverband na uitzendarbeid, opzegtermijnen, reiskosten, moment van uitbetalen resultatenuitkering, de premiespaarregeling, de nieuwe Wet Gelijke Behandeling, aanvulling bij arbeidsongeschiktheid, de werkgeversbijdrage voor kinderopvang, en de aanwijzing van ADV-dagen in overleg met OR/PVT. Voor wat betreft de looptijd volgen de werkgevers het voorstel van De Unie voor een afspraak van 12 maanden.

Werkgelegenheid
Ondanks dat er in deze gespreksronde nog niet echt is toegekomen aan de diverse vakbondsvoorstellen, heeft De Unie wel het punt van de werkgelegenheid onder de aandacht gebracht. Met name de ontwikkeling van de werkgelegenheid binnen de branche is voor ons een aandachtspunt. Werkgevers hebben daarop toegezegd de volgende keer de gevraagde informatie te zullen verschaffen.

Hoe verder?
Er zijn twee vervolgafspraken gemaakt voor de onderhandelingen. Dit betreft maandag 26 april en woensdag 12 mei 2004. Zoals u gewend bent zullen wij u ook daarna weer informeren. Dat gebeurt per ledenbrief, maar ook via onze website www.unie.nl.

Ondertussen blijven wij ook graag van u vernemen! Dat kan per post (De Unie, t.a.v. de heer Ed C.P. Lecomte, Antwoordnummer 2060, 4100 VB Culemborg, u hoeft dan geen postzegel te plakken) en per e-mail (groothandel@unie.nl). In beide gevallen verzoeken wij u om te vermelden dat het gaat over de CAO Graanbe- en verwerkende Bedrijven 2004.

Tot slot maken wij de gelegenheid gebruik om u en uw naasten Prettige Paasdagen toe te wensen.

Ed C.P. Lecomte
Bedrijfsgroepvoorzitter Groothandel

dinsdag, 6 april 2004