De Unie


GH Bouw - Onze CAO-wijzigingsvoorstellen zijn inge

6 april 2004 - De afgelopen twee weken hebben diversen van u gereageerd op onze concept CAO-wijzigingsvoorstellen. De overgrote meerderheid blijkt zich goed in de voorstellen te kunnen vinden. Sommigen benadrukken het belang van een of meerdere voorstellen. Alle daarbij door u verstrekte informatie is bruikbaar in de komende onderhandelingen. Gelijktijdig met verzending van deze ledenbrief worden de definitieve CAO-voorstellen aan de werkgeversorganisatie HIBIN toegezonden. Onderhandelingsdata zijn nog niet vastgesteld.

De werkgeversvoorstellen zijn binnen
De werkgevers hebben hun voorstellen al bij ons ingediend. Kort samengevat sturen zij aan op een contract van één jaar, de nullijn, verdeling van de éénmalige Vutbijdrage (0,48% van de 1% voor de werknemers), discussie over de kinderopvangregeling en onderzoek naar het pensioen. Verder willen zij praten over diverse onderwerpen in het kader van de flexibilisering van arbeidstijden. Tot slot willen zij een discussie over flexibele beloning.

Vooral contact houden!
De komende tijd zullen wij u blijven informeren over de CAO-onderhandelingen. Dat gebeurt door middel van ledenbrieven, maar ook via onze website.

Maar wij hopen ook van u te blijven vernemen. Praktijkvoorbeelden, vragen, meningen, opmerkingen en suggesties, het is en blijft van harte welkom.

Reageren kan per post door te schrijven aan De Unie, t.a.v. de heer Ed C.P. Lecomte, Voltairetuin 4, 2908 XJ Capelle a.d. IJssel. Maar het kan ook per e-mail via groothandel@unie.nl. Vergeet niet om in alle gevallen te vermelden dat het gaat over de CAO Groothandel in Bouwmaterialen 2004.

Ed C.P. Lecomte
Bedrijfsgroepvoorzitter Groothandel

dinsdag, 6 april 2004