Politie Gelderland-Midden

Elst - insluiper slaat tot vier keer toe

Publicatiedatum: 06-04-2004

Een tot nu toe nog onbekende insluiper heeft maandag zeker vier keer toegeslagen bij woningen in Elst. Bewoners aan de Amalia van Solmsstraat, Schravenweijde, Vriesenenk en Bachstraat kregen gedurende de middaguren ongewenst bezoek. In enkele gevallen was de insluiper door de bewoners zelf overlopen waarna hij op de vlucht sloeg. De man had zich kennelijk via niet afgesloten deuren aan achterzijdes van woning toegang weten te verschaffen. Gealarmeerde politieagenten zetten een zoektocht op touw en zagen op de Valburgseweg een persoon lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man zette het bij het zien van de agenten op een lopen en wist uiteindelijk op de Dorpsstraat te ontkomen. Het zou gaan om een ongeveer 20-jarige man met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk met donkere kleding. Vier bewoners hebben aangifte gedaan. In enkele gevallen had de insluiper kans gezien ondermeer geld buit te maken. De politie stelt een nader onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Elstenaar verdacht van huiselijk geweld

Publicatiedatum: 06-04-2004

De politie heeft maandagmiddag in zijn woning een 44-jarige Elstenaar aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou na een huiselijk conflict de computer van zijn vriendin vernield hebben. Volgens de vriendin, een 39-jarige vrouw, zou zij de relatie met haar vriend hebben willen verbreken. Toen dat ter sprake kwam zou de Elstenaar de computer vervolgens hebben vernield. De vrouw waarschuwde hierop de politie, die de verdachte in zijn woning aanhield. De verdachte gaf later toe de vernieling te hebben gepleegd en is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met de Elstenaar gebeurt. De vriendin van de man heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Pannerdenaar gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 06-04-2004

Een 22-jarige automobilist uit Pannerden is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Berghoofdseveerweg tussen Zevenaar en Pannerden. Het slachtoffer reed even na één uur 's middags Van Pannerden richting Zevenaar en verloor vermoedelijk als gevolg van een hevige hagelbui de macht over het stuur, waardoor de auto begon te slippen. Daarbij botste de Pannerdenaar tegen een naast de weg staande lantaarnpaal. Als gevolg daarvan gleed hij met zijn auto van een talud en kwam onderaan tot stilstand. De automobilist had als gevolg van de aanrijding ondermeer een hoofdwond opgelopen en is overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar. De auto van de Pannerdenaar had aanzienlijke schade opgelopen en moest worden afgesleept. De lantaarnpaal was eveneens zwaar beschadigd en is door het energiebedrijf omgezaagd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - fietser gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 06-04-2004

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een automobilist op de kruising van de Oostsingel met de Broekstraat in Duiven is maandagavond een 18-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer werd omstreeks half elf aangereden door een 32-jarige automobilist uit Rheden toen hij vanaf de Broekstraat de kruising op was gereden. De precieze toedracht wordt nog nader onderzocht, de politie vermoedt dat een van de twee betrokkene door rood licht is gereden. De gewonde Duivenaar is met ondermeer nek- en schouderletsel naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---