Nieuwe HP DVD-branders met +/- technologie

Dual-format HP DVD-branders combineren snelheid met flexibiliteit

AMSTELVEEN, 6 april 2004 - HP introduceert dual-format DVD-branders die schrijfsnelheden van 8x (1) combineren met een eenvoudiger gebruik en een grotere flexibiliteit op het gebied van formaten. Het betreft de HP DVD Movie-Writer dc4000, de interne HP DVD-Writer dvd420i en de externe HP DVD-Writer dvd420e. Deze nieuwe branders ondersteunen zowel het +R/+RW als het -R/-RW formaat, waardoor gebruikers DVD's kunnen maken die compatibel zijn met vrijwel alle DVD-spelers en DVD-ROM drives.

De HP DVD Movie-Writer dc4000 maakt een eenvoudige conversie mogelijk van VHS en andere analoge videobanden (2) naar DVD's via een desktop- of notebook-PC. De Movie-Writer is eenvoudig te gebruiken en biedt schrijfsnelheden van 8x DVD+R, 8x DVD-R, 4x DVD+RW en 4x DVD-RW.

Na de conversie van een video naar het digitale MPEG-2 formaat ­ hetzelfde formaat dat voor alle commercieel verkrijgbare DVD's wordt gebruikt ­ is deze te bewerken met de meegeleverde softwaresuite voor videobewerking, die onder meer het volledige programma ArcSoft ShowBiz 2.1 en muvee autoProducer -software voor het bewerken van videoclips- bevat.

De HP DVD Movie-Writer dc4000 bevat een verbeterde wizard, die het overzetten van meerdere VHS-banden of muziekclips naar één enkele DVD vereenvoudigt. Deze software laat videoverwerking in de achtergrond toe, wat tijd bespaart.

De HP DVD Movie-Writer is tevens te gebruiken als een standaard DVD/CD-brander voor het branden van muziek, foto's en data op CD of DVD. Door de meegeleverde Veritas RecordNow- en Simple Backup-software kan de Movie-Writer dc4000 zelfs worden gebruikt om backups te maken van waardevolle gegevens zoals digitale foto's en muziekbestanden.

De interne HP DVD-Writer dvd420i en de externe HP DVD-Writer DVD420e beschrijven DVD's in het +R/+RW formaat of het -R/-RW formaat, met snelheden van 8x (+R/-R) en 4x (+RW/-RW). Hierdoor kunnen gebruikers snel en gemakkelijk video's bewerken en wegschrijven, computergegevens opslaan, muziek opnemen en backups op DVD's en CD's maken.

Prijzen
De consumentenadviesprijzen incl. BTW zijn:
HP DVD-Movie-Writer dc4000 ¤ 329,-
HP DVD-Writer dvd420i ¤ 179,-
HP DVD-Writer dvd420e ¤ 249,-


1. Het getal 'x' vertegenwoordigt de draaisnelheid van een DVD. Hoger is sneller.
2. Met de HP DVD Movie Writer dc4000 kunnen geen commercieel verkrijgbare DVD-speelfilms of andere auteursrechtelijk beschermde werken gekopieerd worden. De Movie Writer is bestemd voor het samenstellen en opslaan van origineel materiaal en voor andere legale doeleinden.