Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


6 april 2004


Heerde - Jongen van fiets getrapt


Een 13 jarige jongen uit Heerde werd maandagmorgen rond 08.00 op de Eperweg van zijn fiets getrapt. De jongen fietste richting Heerde naar school en uit tegenovergestelde richting kwam een zwarte scooter. Deze reed tegen het verkeer in. Bij het passeren werd de jongen door de jongen achterop de scooter tegen zijn arm geschopt. Hierdoor viel hij van zijn fiets en raakte even buiten bewustzijn. Hij is daarna doorgefietst naar school, maar voelde zich niet goed. Bleek dat hij een hersenschudding had.
De politie verzoekt getuigen of anderen die iets van het incident weten te bellen met de politie Heerde 0900-8844. De signalementen van de twee op de scooter zijn; twee forse/brede jongens met een zwarte helm. Zij reden op een zwarte scooter.


Vaassen - Ongeval met drie gewonden


Op de kruising Vaassenseweg / Zwarteweg vond maandag rond 17.55 uur een aanrijding plaats waarbij gewonden zijn gevallen. Een 77 jarige automobiliste uit Epe verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 37 jarige automobilist uit Terwolde. De vrouw rkwam vanuit de richting Vaassen en de man vanuit de richting Emst. De 37 jarige kon door de brandweer uit de auto gehaald worden door het dak eraf te halen. Hij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De 77 jarige en haar 68 jarige passagiere uit Epe, werden eveneens met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Medewerkers van drie ambulances en twee brandweerwagens verleende eerste hulp. De kruising is tussen 18.00 en 20.30 uur gedeeltelijk afgesloten geweest t.b.v. de hulpdiensten en voor technisch onderzoek door de politie.


Epe - Bromfiets in beslag genomen


De politie heeft maandag rond 17.55 de bromfiets van een 23 jarige inwoner uit Epe in beslag genomen. De man viel op doordat hij met zeer hoge snelheid richting Emst reed. De snelheid bedroeg 80 km/u. Hij reed met nagenoeg dezelfde snelheid door Emst, passeerde links een verkeersheuvel en reed met een snelheid van boven de 80 km richting Epe. Daar werd de man staande gehouden en aangesproken op zijn rijgedrag. Omdat de man zich zeer recalcitrant gedroeg werd hij aangehouden. De bromfiets werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.


'T Harde - Auto tegen boom


Een 19 jarige automobiliste uit Elburg raakte maandag omstreeks 18.35 uur gewond. Zij reed over de Bovenweg richting Nunspeet. In een bocht raakte ze in een slip en botste tegen een aan de linkerkant van de weg staande boom. Ze kwam uiteindelijk aan de andere kan van de weg tot stilstand. De jonge vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Ermelo - Controles vorige week


De volgende bekeuringen zijn gevallen bij verschillende controles op diverse locaties:
10x fout parkeren

13x niet dragen autogordel

14x linksaf slaan bij de Julianalaan

8x rijden door rood licht

4x bromfietser zonder helm

1x verlopen APK

9x fietsen in voetgangersgebied

2x autorijden in voetgangersgebied

2x geen verlichting fiets

2x alcohol drinken op de openbare weg

1x bromfiets niet verzekerd

1x weggooien van een blikje op straat

3x niet handsfree bellen

1x geen voorrang verlenen

1x links langs vluchtheuvel rijden.


Putten - Fietsster raakt gewond


Maandag raakte een 58 jarige fietsster uit Putten gewond na een aanrijding. Zij fietste omstreeks 13.45 uur op de Achterstraat. Op een gegeven reed een 49 jarige automobilist uit Putten achteruit. Deze had niet in de gaten dat de vrouw achter hem fietste, waarna een aanrijding volgde. De vrouw werd met onbekende verwonden naar het ziekenhuis gebracht.


Putten - Eierzoeker bekeurd


Maandag werd rond 16.40 uur een 57 jarige inwoner uit Bunschoten Spakenburg bekeurd. De man was in het veld aan de Middelbeek kievitseieren aan het zoeken. De man werd hiervoor bekeurd omdat hij geen vergunning had en geen toestemming had van de grondeigenaar.


Nunspeet - Te hoge constructiesnelheid


Een 17 jarige bestuurder van een bromfiets uit Nunspeet werd maandagavond omstreeks 21.25 uur bekeurd. Zijn bromfiets bleek een te hoge constructiesnelheid te hebben. De boete bedroeg 115, - Euro.


Nunspeet - Onderzoek na gooien vuurwerk


De politie heeft maandag rond 16.15 uur een 15 jarige jongen uit Nunspeet aangehouden. Hij had samen met drie vrienden een lawinepijl afgestoken en in een container van een school aan de Frans Huismansstraat gegooid. De gehele buurt en kinderen die op het plein aan het oefenen waren voor een korfbalwedstrijd zijn ontzettend geschrokken. De 15 jarige kon worden opgespoord en gehoord. De andere drie zullen nog volgen. De container was zwart geblakerd. Eventuele schade is nog niet vastgesteld.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --