Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

uitgesteld

Werkzaamheden aan Leursche Haven tijdelijk uitgesteld

Het broedseizoen (half april tot en met half juni) staat weer voor de deur. Waterschap Brabantse Delta stelt daarom tijdelijk de werkzaamheden aan de Leursche Haven uit. Het waterschap verwacht begin juli 2004 de eerste schop in de grond te zetten.

Vanaf de Zwartenbergse molen, gelegen aan de Zevenbergseweg, tot aan de Mark wordt in de zomer aan de westzijde van de Leursche Haven de kade opgehoogd. Dit ter bescherming tegen hoogwater van de Ettense-Beemden. Nabij de uitmonding van de Leursche Haven in de Mark wordt een geul aangelegd, die voor vissen gebruikt kan worden als paaigebied. Daarnaast worden de oevers van de Leursche Haven en de Mark, ter hoogte van de Krijtenburgsche polder, afgegraven waardoor er een geleidelijke overgang van oever naar water ontstaat (plas-drasberm). Dit komt de levensomstandigheden voor land- en waterdieren ten goede.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de werkzaamheden aan de Leursche Haven en Krijtenburgsche polder, dan kunt u contact opnemen met de heer T. Lely van waterschap Brabantse Delta, hoofdkantoor T 076 564 14 30.