Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuw televisieprogramma: "Bestemming Utrecht"

6-4-2004
RTL 4 zendt in het voorjaar van 2004 een wervend televisieprogramma uit over de leukste attracties voor toeristen en recreanten. In deze reeks "Bestemming Nederland" van tien afleveringen komt ook de provincie Utrecht aan bod. GS stellen voor deze Utrechtse aflevering EUR9.900,- beschikbaar.

In de aflevering "Bestemming Utrecht" wordt een gevarieerd beeld neergezet van de uitgaansmogelijkheden in de provincie. Het aanbod voor toeristen en recreanten in de stad Utrecht komt aan de orde, evenals de mogelijkheden in Amersfoort waar het Dierenpark in beeld wordt gebracht. Ook de Utrechtse Heuvelrug, het Kromme Rijngebied en het Vecht-Plassengebied krijgen een plek in deze uitzending. In de serie worden twee Nederlandse gezinnen op vakantie met de camera gevolgd, evenals een inwoner van de provincie die een daguitje maakt. De reeks wordt op prime time uitgezonden op zaterdag tussen 19.00-19.30 uur en zal bekeken worden door circa 1 miljoen Nederlanders.

GS stellen deze provinciale subsidie beschikbaar als bijdrage aan de toeristische promotie van de provincie Utrecht. "Bestemming Nederland" wordt geproduceerd door ID TV in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC).

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl