De Unie


GH Textiel - Nadenken over de CAO-voorstellen

6 april 2004 - Op het moment dat u deze brief leest is de looptijd van de laatst afgesproken CAO verstreken.

Waarom nu pas nadenken over nieuwe voorstellen? Wellicht zult u zich de vraag stellen waarom wij dan nu pas vragen na te denken over onze voorstellen voor de nieuwe CAO? Daar zijn twee goede redenen voor te noemen. In de eerste plaats het Centraal Akkoord en de zich wijzigende wetgeving. Over de toekomst van bijvoorbeeld de WAO, (pre)pensioenen, vutregelingen en de WW bestaan ook voor ons meer vragen dan antwoorden. Ook de elders te voeren CAO-onderhandelingen bevestigen dit beeld. Wij richten ons vooral op het repareren van overheidsmaatregelen. In de tweede plaats zijn er vanuit de vorige CAO-afspraken vier werkgroepen aan de slag. De vraag is hoe dit te combineren met nieuwe onderhandelingen?

De werkgroepen
Het is voorstelbaar dat u niet meer helemaal weet waarover de werkgroepen aan de slag zijn? Daarom nog even een keer op een rij gezet:

Er is een eerste werkgroep die zich intensief richt op de huidige functietyperingen in de CAO, het loongebouw, de positionering van de handelsvertegenwoordigers, en de beperkingen in artikel 2 lid 5* van de CAO.

* Artikel 2 lid 5 van de CAO stelt: Voor de werknemer die niet is ingedeeld in de functiegroepen I t/m VI zullen de artikelen in deze CAO eveneens van kracht zijn, met uitzondering van die, welke betrekking hebben op de lonen en salarissen alsmede op het overwerk. Deze CAO is niet van toepassing op de arbeidsvoorwaarden van statutaire directeuren.

De tweede werkgroep houdt zich bezig met het herschrijven en vooral beter leesbaar maken van de CAO. De derde werkgroep heeft kinderopvang, studiekostenregeling, scholing, opleiding, en de werkgeversbijdrage onder de loep. Voor de vierde werkgroep is pensioen, prepensioen en de CAO à la carte het studieonderwerp.

Alle werkgroepen zijn ook daadwerkelijk aan de slag, maar kunnen in het kader van de CAO-onderhandelingen hooguit een tussenstand rapporteren. Daarbij komt dat bijvoorbeeld de werkgroep pensioenen veel hinder ondervindt van de zich wijzigende actualiteiten.

Worden het straks korte onderhandelingen?
Het Centraal Akkoord loopt als een rode draad door de CAO-onderhandelingen. Weliswaar stelt De Unie zich buitengewoon kritisch op naar de daarin genoemde nullijn, nu kijken wij vooral naar de situatie waarin deze branche zich bevindt. Ook voor uw branche lijkt er dan geen aanleiding om een looneis te gaan stellen? Op financieel lijkt er dus weinig eer te behalen?

Wat dan resteert, zijn vooral de onderwerpen die ook in de werkgroepen worden behandeld en de zich wijzigende wetgeving en de onderwerpen uit het Centraal Akkoord.

Misschien is het gewoon verstandiger om de komende CAO-onderhandelingen in te gaan met een voorstel om vanuit alle werkgroepen een tussentijdse rapportage te krijgen en u daarover te gaan informeren? Een inzet met wijzigingsvoorstellen lijkt dan overbodig? Het zouden dan wel eens korte onderhandelingen kunnen worden?

Wat is hierover uw mening?
Graag vernemen wij van alle Unie-leden in de Groothandel in Textielgoederen hoe zij hierover denken? Daarnaast zijn wij ook benieuwd of er bij u onderwerpen leven die niet te vangen zijn onder het Centraal Akkoord, nieuwe wetgevingen of de vier werkgroepen? Wat vindt u van de huidige CAO? Heeft iemand van u al gebruik gemaakt van de loopbaangesprekken via het afgesproken mediationtraject? Schroomt u vooral niet om te komen met vragen, opmerkingen en/of suggesties.
Dit alles graag uiterlijk op maandag 19 april 2004.

Ruggespraak is wenselijk
De afgelopen jaren hebben wij voor het navolgende al vaker een beroep op u gedaan. Het probleem is dat tot op heden het in uw branche voor ondergetekende ontbreekt aan de mogelijkheid om (bijvoorbeeld gedurende de komende periode van CAO-onderhandelingen) regelmatig met enkele leden in de branche persoonlijk van gedachten te kunnen wisselen. Opnieuw doen wij een dringend beroep op u allen! Twee à drie Unie-leden die in het belang van alle werknemers in de branche daar wat tijd en energie in willen steken. Als u hierover vragen heeft, dan moet u ons zeker even bellen (0345-851045). U mag uw belangstelling ook aangeven op bijgevoegd antwoordformulier. In dat geval nemen wij contact met u op.

Van iedereen graag een reactie
Reageren kan per post. Bijgevoegd antwoordformulier kan dan worden gericht aan De Unie, t.a.v. de heer Ed C.P. Lecomte, Antwoordnummer 2060, 4100 VB Culemborg. Een postzegel is dan niet nodig. Maar ook per e-mail reageren is mogelijk: groothandel@unie.nl.

In beide gevallen verzoeken wij u om te vermelden dat uw reactie gaat over de CAO Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen 2004.

Na 19 april zullen wij u informeren over het verdere vervolg. Zoals u van ons gewend bent zullen wij u ook daarna nauwgezet blijven informeren over verdere ontwikkelingen. Dat gebeurt per ledenbrief. Maar graag verwijzen wij u ook naar onze website.

Ed C.P. Lecomte
Bedrijfsgroepvoorzitter Groothandel

Downloads
GH_Textiel - Antwoordformulie..

dinsdag, 6 april 2004