De Unie


Holland Exel neemt activiteiten Air Holland over

6 april 2004 - Op donderdag 9 maart jl. is Air Holland door de Rechtbank failliet verklaard. De laatste werknemers die nog niet waren overgegaan naar de nieuwe luchtvaartmaatschappij van Erik de Vlieger, Holland Exel, zijn alsnog met terugwerkende kracht vanaf 1 februari 2004 bij Holland Exel in dienst getreden.

Overleg over pensioen en dienstjaren
De Unie heeft in februari van dit jaar een eerste oriënterend gesprek gevoerd met directeur
H. Prins en personeelschef L. Wegman van Holland Exel. In dit gesprek heeft De Unie uitgelegd dat met de overgang van onderneming Holland Exel nu de verantwoordelijkheid draagt voor een goede oplossing van de pensioenproblemen voor alle medewerkers, dus niet alleen voor de vliegers. Ondanks een aantal vage toezeggingen hebben wij tot op heden nog geen concreet plan van aanpak van uw nieuwe directie mogen ontvangen. Ook hebben de heren Prins en Wegman nog niet voldaan aan het verzoek van De Unie om aan ons te bevestigen dat de oude Air Holland dienstjaren meetellen in het dienstverband met Holland Exel.

Oplossing impasse
De Unie heeft de directie van Holland Exel vandaag opnieuw een brief gestuurd waarin wij hen dringend verzoeken binnen vier weken met een uitgewerkt plan te komen om de pensioenimpasse, waarvoor Holland Exel nu de volledige verantwoordelijkheid draagt, op te lossen. Ook eist De Unie dat alle medewerkers van Holland Exel door hun werkgever op de hoogte worden gesteld dat oude Air Holland dienstjaren behouden blijven.

Als Holland Exel onverhoopt niet ingaat op de redelijke en noodzakelijke verzoeken van
De Unie, dan zullen wij u daarover na vier weken in een ledenvergadering op de hoogte stellen. In dat geval zal De Unie in samenspraak met de leden besluiten welke vervolgstappen wij zullen nemen.

Wij houden u op de hoogte!

Michel Rog
Bestuurder

dinsdag, 6 april 2004