Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA 's-GRAVENHAGE Telefax (070) 333 40 33

Uw brief Ons kenmerk SV/R&S/04/23026

Onderwerp Datum
Wijziging van het Tijdelijk besluit proefplaatsing 6 april 2004 WW en het Tijdelijk besluit loonsuppletie WW

./. Bij brief van 3 juli 2003 (evaluatie experimenten WW) heb ik u reeds het voornemen gemeld het WW experiment proefplaatsing WW structureel op te nemen in de Werkloosheidswet. Deze structurele opname in de wet is gekoppeld aan de inwerkingtreding van het wetsvoorstel houdende wijziging van enkele socialeverzekeringswetten en enige andere wetten in verband met het aanbrengen van enige vereenvoudigingen dat bij uw Kamer zal worden ingediend. Echter, naar nu duidelijk wordt zal deze wet hoogstwaarschijnlijk pas in werking treden nadat het WW-experiment proefplaatsing is beëindigd (namelijk augustus 2004). Hierdoor ontstaat er een hiaat in de toepassing van de proefplaatsing. Dit is een onwenselijke situatie en wordt met bijgevoegd conceptbesluit recht gezet.

Tevens wordt met het bijgevoegde conceptbesluit overgangsrecht geregeld voor het WW- experiment loonsuppletie. Dit experiment loopt af per 11 augustus 2004.

./. Gelet op artikel 130f van de Werkloosheidswet wordt het ontwerpbesluit hierbij aan u voorgelegd, terwijl het tevens bekend wordt gemaakt in de Staatscourant om eenieder in staat te stellen te reageren.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)