Gemeente Zwolle

Geen recreatievoertuigen op de weg parkeren

Recreatievoertuigen mogen niet langer dan drie dagen op de weg geparkeerd worden. Wie zich hier niet aan houdt, loopt het risico dat zijn voertuig weggesleept wordt. De kosten zijn dan voor rekening van de eigenaar.

Tijdens het kampeerseizoen stallen veel mensen hun caravans, campers en vouwwagens voor langere tijd op de openbare weg. Bij de gemeente komen jaarlijks veel klachten binnen over parkeerplaatsen die door dergelijke voertuigen bezet worden gehouden en over belemmerd uitzicht. Het beleid van de gemeente Zwolle voor het stallen van caravans, campers en vouwwagens is zeer helder. Het is verboden om recreatievoertuigen langer dan drie dagen op de openbare weg te plaatsen. Met weg wordt onder andere bedoeld: de weg volgens de Wegenverkeerswet, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen. De termijn van drie dagen is voldoende om een recreatievoertuig in- of uit te ruimen.

Controle
Het team milieuhandhaving van de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente houdt controle op recreatievoertuigen die op of langs de openbare weg zijn geparkeerd. Bij overtreding van de regels worden passende maatregelen genomen. Uiteindelijk is het mogelijk dat voertuigen worden verwijderd op kosten van de eigenaar.


---