Gemeente Rotterdam

Gemakkelijk parkeergeld betalen met vooraf te kopen parkeerkaart

Stadstoezicht verkoopt vanaf januari 2004 parkeerkaarten voor een uur, twee uren, een dag, week of maand parkeren in Rotterdam.

De kaarten zijn te koop voor particulieren en bedrijven. Er is een variant die geldig is in heel Rotterdam en een variant voor de deelgemeenten, die uitsluitend buiten het centrum geldig is. De parkeerkaart is een nieuwe versie van de zakelijke bezoekerskaart, die uitsluitend geldig was voor twee uur parkeren.

De nieuwe parkeerkaarten zijn te koop bij de Parkeerwinkels of te bestellen via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl en het Informatiecentrum van Stadstoezicht, telefoon (010) 8902200.

Uit onderzoek van Stadstoezicht blijkt dat automobilisten behoefte hebben aan een product waarmee zij kort of lang kunnen parkeren, zonder dat zij bij de automaat hoeven te betalen. Met de nieuwe parkeerkaart is dit mogelijk.

Voor mensen die een dag komen winkelen in Rotterdam is er bijvoorbeeld een dagkaart. Bedrijven die voor een langere tijd werkzaamheden verrichten in een gebied waar betaald parkeren geldt, kunnen een week- of maandkaart kopen. Rotterdamse ondernemers kunnen hun klanten een kaart aanbieden voor een of twee uur.

Met de nieuwe parkeerkaarten biedt Stadstoezicht een extra betaalmogelijkheid voor parkeren op straat. Voordeel van de parkeerkaarten is dat ze van tevoren kunnen worden aangeschaft en in de hele stad geldig zijn.

Overige betaalmogelijkheden bij de parkeerautomaat zijn chippen en 06-parkeren. Bovendien kan sinds december 2003 bij een vijftigtal automaten met creditcard worden betaald.