Ingezonden persbericht


Wacom en A.T. Cross Company introduceren geavanceerde Executive Pens voor Tablet pc's

Nieuwe invoerpennen voor Penabled Tablet pc's combineren kwaliteit en ontwerp van Cross met de Penabled-technologie van Wacom.

Krefeld, 6 april 2004 - Wacom, 's werelds grootste ontwikkelaar en producent van oplossingen voor gegevensinvoer door middel van een pen, heeft bekendgemaakt dat de Penabled-technologie van Wacom is geïntegreerd in twee nieuwe Executive Pens voor de Tablet pc's die beschikken over de Penabled-technologie van Wacom. Beide pennen zijn in samenwerking met Wacom ontwikkeld door A.T. Cross, toonaangevend ontwerper en producent van hoge kwaliteit schrijfinstrumenten.

Met de combinatie van deze twee merken worden de kwaliteit en het ontwerp waarmee A.T. Cross bekend is geworden gekoppeld aan de innovatieve gepatenteerde technologie van Wacom. Beide pennen zijn draadloos, batterijloos en drukgevoelig, waardoor gebruikers direct met de pen op het LCD-scherm van de Tablet pc's met Penabled-technologie kunnen schrijven.

De 'Executive Pens' hebben een slank en modern metallic uiterlijk voor de modebewuste Tablet pc-gebruiker. Met de pennen kan de gebruiker gemakkelijk door programma's navigeren en bijvoorbeeld teksten voorzien van handgeschreven commentaar. De pennen bieden 256 verschillende drukniveaus: hoe harder er met de pen wordt gedrukt, hoe breder en donkerder de lijn wordt. Een drukgevoelige pen is intuïtief in het gebruik en levert uiterst nauwkeurige prestaties bij schrijfbewegingen en bij het werken met fotobewerkings- en tekenapplicaties.

Beide modellen beschikken over een schakelaartje aan de zijkant dat zodanig kan worden geprogrammeerd dat het fungeert als muisklik, dubbelklik of zelfs als sneltoets. De modellen zijn voorzien van een clip en zijn verkrijgbaar met of zonder pennendop. Elke pen heeft een drukgevoelige elektronische gum: door de pen eenvoudigweg om te draaien, kunnen fouten worden weggegumd.

De Executive Pens zijn geschikt voor de, door Wacom van Penabled-technologie voorziene, Tablet pc's van: Acer, Amtek, Cabin Five, Electrovaya, FIC, Fujitsu-Siemens, FutureCom, Gateway, HP Compaq, Intermec, Itronix, Kontron, Legend, Motion Computing, NEC, Paceblade, Panasonic, Research Machines, Sharp, Symbol, Tatung, Time, Toshiba, Viewsonic, Viglen, Walkabout en Xplore.

De nieuwe pennen zijn ook compatibel met de Interactive Pen Displays uit de Cintiq-serie van Wacom.

Prijs en verkrijgbaarheid
Beide pennen kosten ¤ 89,90 excl. BTW en zijn verkrijgbaar vanaf medio april. Voor OEM-klanten via de distributeur voor Europa, DICOTA GmbH, tel. +49 (0) 7142 97220, e-mail mailto:info@dicota.de) Voor eindgebruikers: via de webwinkel van WACOM Europe GmbH, www.wacom-shop.net

Zo werkt de Penabled-technologie
De draad- en batterijloze pennen van Wacom maken gebruik van gepatenteerde technologie waarbij een elektromagnetisch signaal van een sensorvlak onder het LCD-scherm naar de pen wordt gestuurd - waardoor er een helderder en rijker beeld ontstaat - en wordt teruggezonden voor positieanalyse, drukgevoeligheid en andere informatie. Een Penabled-pen heeft dan ook geen batterijen of kabel nodig. Het sensorvlak herkent de pen van een afstand van 14 mm vanaf het scherm zonder dat deze het LCD-scherm hoeft te raken.


- einde-

Over A.T. Cross
A.T. Cross Company - hoofdkantoor in Lincoln, Rhode Island, (VS) - ontwerpt en produceert merkartikelen voor persoonlijk en zakelijk gebruik. De producten van Cross, waaronder kwalitatief hoogwaardige en bekroonde schrijfinstrumenten, horloges, kantoorartikelen en zonnebrillen van het merk Costa Del Mar, worden wereldwijd op de markt gebracht via de detailhandel en verkoopkanalen voor relatiegeschenken. Zie www.cross.com voor meer informatie.

Over Wacom
Wacom is een wereldwijd opererend bedrijf met moedermaatschappij WACOM Company Ltd. in Japan en dochtermaatschappijen o.a. in Europa (WACOM Europe GmbH) en Noord-Amerika (WACOM Technology Corporation).

Sinds de oprichting in 1983 heeft Wacom wereldwijd als marktleider voor pentablets terrein gewonnen en heeft ook als pionier op het gebied van de ontwikkeling van de pen als invoerapparaat voor de computer een grote faam opgebouwd. Het doel is om het werk aan de computer meer ergonomisch en eenvoudiger op te zetten en zo een breder spectrum aan toepassingsmogelijkheden te realiseren. Tussen de gebruiker en zijn technische omgeving dient een zo groot mogelijke harmonie te worden bereikt.

In Europa levert Wacom onder eigen naam de productseries Volito, Graphire, Intuos en Cintiq. De draad- en batterijloze invoerapparaten van deze producten zijn gebaseerd op de door Wacom ontwikkelde en gepatenteerde elektromagnetische resonantietechnologie, de 'penabled-technologie'. 'Penabled' is sinds jaren een optimaal product gebleken voor het gebruik bij grafische tabletten en LCD-tabletten. Het bedrijf biedt zijn producten ook als OEM-versies aan voor fabrikanten van PC's en Macintosh-computers.

WACOM Components Europe Ltd, onderdeel van WACOM Europe GmbH, is gericht op het ontwerp en de levering van Wacom's toonaangevende Penabled"-interfacetechnologie voor fabrikanten van mobiele apparaten. Wacom Components, gevestigd in Cambridge in het Verenigd Koninkrijk, biedt een volledige OEM-oplossing voor peninterfaces voor mobiele digitale apparaten, zoals Smartphones, PDA's en de Microsoft Tablet PC.

Wacom is een geregistreerd handelsmerk en Penabled is een handelsmerk van Wacom Company. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sabine Mende
WACOM Europe GmbH
Tel: +49 2151 3614 304
Fax: +49 2151 3614 333
E-mail: smende@wacom-europe.com

John Ruggieri
A.T. Cross Company
President-Pen Computing Group
Tel. +1 401 335 8470
E-mail: jruggieri@cross.com

Herbert Wormgoor
Jeronimus|Wolf BV
Adviseur Public Relations
Telefoon: +31 344 677 300
Fax: +31 344 677 399
E-mail: herbert@jeronimus-wolf.nl