Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 6 april 2004

Hoorn 06-04-2004 - 16.00 uur

Bromfietser krijgt drie bekeuringen
Berkhout, maandag 5 april 2004
Maandagmiddag omstreeks 16.00 uur is een 15-jarige jongen uit Hoorn aangehouden voor het rijden zonder helm. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en reed de jongen op de bromfiets zonder de vereiste verzekering. Voor deze drie overtredingen werd hij bekeurd.

Verkeerscontrole
Medemblik, maandag 5 april 2004
Maandagmiddag werd van 15.00 tot 22.00 uur op de Randweg, Westersingel en de Meerlaan een verkeerscontrole gehouden.Daarbij zijn bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door roodlicht (1), het niet dragen van een helm (3) en het niet dragen van de autogordel (6). Tevens werd een bromfietser bekeurd voor het rijden zonder de vereiste verzekering.

Aanrijding door rijden onder invloed van alcohol Enkhuizen, maandag 5 april 2004
Maandagavond omstreeks 23.30 uur is een 48-jarige vrouw uit Enkhuizen op het Westeinde met haar personenauto tegen een verkeerslicht aangereden. Het verkeerslicht sprong op oranje en de bestuurster probeerde te remmen. Dat mislukte en ze verloor de macht over het stuur waardoor ze tegen het verkeerslicht aanreed. Haar medepassagier, een 33-jarige vrouw uit Enkhuizen raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De bestuurster van de auto is meegenomen naar het bureau. Daar blies zij 570 ug/l. Dat is ruim tweeënhalve keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De vrouw kreeg een proces-verbaal.Door de aanrijding raakte de personenauto zwaar beschadigd aan de voorzijde en het verkeerslicht totaal ontzet.

Jongen aangehouden wegens brandje in treintoilet Hoorn, dinsdag 6 april 2004
Dinsdagmorgen omstreeks 08.30 uur is een 15-jarige jongen uit Bovenkarspel aangehouden op het Stationsplein. De jongen was staande gehouden door de treinconducteur nadat hij de jongen had aangetroffen in het toilet waar een brandende krant lag. De verdachte wilde niet vrijwillig meegaan naar het politiebureau en dus is hij aangehouden.