Gemeente Heusden


Gemeente Heusden doet mee aan landelijk benchmarkonderzoek Ondernemingsklimaat uitgebreid onder de loep genomen 6-4-2004 Het college van Heusden heeft besloten deel te nemen aan het zogeheten benchmark-onderzoek gemeentelijk ondernemingsklimaat. Het gerenommeerde onderzoeksbureau TNS NIPO gaat het onderzoek uitvoeren in verscheidene Nederlandse gemeenten. Het college wil inzicht krijgen in het ondernemingsklimaat en in de waardering van de ondernemers ten aanzien van de gemeentelijke dienstverlening.

Het onderzoek biedt niet alleen kennis in de prestaties van de eigen gemeente, maar geeft ook inzicht in hoe andere gemeenten scoren op de verschillende facetten die het ondernemingsklimaat bepalen. Daarnaast zal over twee jaar het onderzoek nogmaals worden uitgevoerd om een vergelijking in de tijd mogelijk te maken. In totaal zullen zon 125 ondernemers uit de gemeente Heusden worden geïnterviewd. De deelnemende bedrijven worden ad random getrokken uit de bestanden van de Kamer van Koophandel.

De kosten van het onderzoek bedragen 10.500,-. In het tweede kwartaal zal gestart worden met het onderzoek, in de tweede helft van dit jaar zullen de resultaten bekend worden. Door deel te nemen aan het onderzoek wordt het duidelijk waar de knelpunten in het gemeentelijk ondernemingsklimaat liggen en kunnen de resultaten gebruikt worden om gericht beleid te ontwikkelen, waardoor knelpunten mogelijk verholpen kunnen worden.