Provincie Zuid-Holland

Versterking natuur en landschap Hoeksche Waard
06 April 2004

Versterking natuur en landschap Hoeksche Waard

EUR
1,4 miljoen subsidie voor Vlietproject

Gedeputeerde Staten Zuid-Holland hebben bijna EUR 1.4 miljoen subsidie toegekend aan het samenwerkingsverband Ruimtelijke Inrichting Hoeksche Waard (RIHW) voor het Vlietproject. Het RIHW is het samenwerkingsverband van de zes Hoeksche Waard gemeenten, het waterschap De Groote Waard en de provincie. De komende jaren gaat het RIHW 111 hectare droge en natte natuur in het midden en westen van de Hoeksche Waard realiseren.

De provincie heeft de subsidie voor het uitvoeringsprogramma 2004 toegekend, omdat het Vlietproject een belangrijke bijdrage levert aan de versterking van het landschap en de natuur in de Hoeksche Waard. Dit jaar worden de (riet)oevers van drie kreken aangepakt; de Vliet, de Negentienmorgenvliet en de Borrekeen. In totaal is dit 16,5 hectare.

Het Vlietproject
Het hele Vlietproject moet over zes jaar gereed zijn. In deze zes jaar worden de binnen- en buitendijkse natuurgebieden met elkaar verbonden door natuurontwikkeling langs kreken en het waterbergend vermogen wordt met 65 hectare vergroot. Tenslotte komt er 40 kilometer aan wandelroutes, waardoor landschap en natuur beter bereikbaar zijn voor recreanten.

Met het Vlietproject wordt een belangrijke impuls gegeven aan de realisatie van de Provinciale Ecologische Hoofdstructuur in de Hoeksche Waard.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22