Gemeente Den Haag

april 2004
Start week van de Openbare Ruimte met Roadshow (5 april)

De gemeente Den Haag organiseert samen met Stichting Stroom/hcbk de "Week van de Openbare Ruimte". Met deze themaweek, die duurt van 19 tot 23 april, wil de gemeente laten zien hoe ze omgaat met de inrichting en het beheer van straten, pleinen en parken. Wethouder Smits geeft op dinsdag 6 april 2004 om 15.00 uur het startsein met een zogenaamde Roadshow. Dit gebeurt in het Informatiecentrum Leidschenveen-Ypenburg, Zoetermeerse Rijweg 893 te Den Haag. Centraal staat de Kadernota Openbare Ruimte Den Haag - Ruimte voor Kwaliteit.

Openbare ruimte
De klinkers in de straat, de prullenbak voor de deur en het bankje in het park, allemaal maken ze deel uit van de openbare ruimte. Hoe komen ze er? Welke keuzes worden gemaakt? De gemeente wil laten zien hoe ze omgaat met de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Voor de Haagse ambtenaren is een symposium en een Roadshow georganiseerd. De Roadshow zal langs de stadsdeelkantoren reizen en zowel ambtenaren als belanghebbenden informeren over de Kadernota Openbare Ruimte. Haagse inwoners kunnen vanaf 20 april de tentoonstelling 'Openbare ruimte Haagse Stijl' bezoeken in het atrium van het Stadhuis. Het Haags Centrum voor Beeldende Kunst van STROOM verzorgt voor de Hagenaar en andere belangstellenden, excursies door Den Haag.

Activiteiten
De Week van de Openbare Ruimte duurt van 19 tot en met 23 april 2004. Van 6 april tot 19 april zijn er diverse activiteiten die hetzelfde thema hebben, namelijk de Kadernota Openbare Ruimte Den Haag - Ruimte voor Kwaliteit. Op 20 april is een symposium georganiseerd voor ambtenaren die in hun dagelijkse werkzaamheden alles van doen hebben met de inrichting en het beheer van de openbare ruimte.

Excursies en informatie
Tijdens de Week van Openbare Ruimte verzorgt STROOM/hcbk diverse excursies. Zo zijn er excursies met namen als Ruimte Reizen, Zintuigreizen en de Nachtruimte. De week wordt afgesloten op vrijdag 23 april met de 'werkreizen' door de gemeente zelf georganiseerd. Iedereen kan zich aanmelden voor een of meerdere activiteiten via de website www.denhaag.nl/weekopenbareruimte. Op deze website is alle informatie te vinden over de activiteiten.