Ingezonden persbericht


6 april 2004

Persbericht

Patio schenkt 30 Euro aan huursubsidieontvangers

Huurverhoging Patio aanzienlijk lager

Hilversum - Patio heft dit jaar een extra lage huurverhoging en verzacht de pijn voor huursubsidieontvangers door hen eenmalig E 30,- te schenken. Dat is het antwoord van Patio op de bezuiniging van honderden miljoenen op de huursubsidie door het ministerie van VROM.

Patio voert al jaren een gematigd huurverhogingsbeleid. Over de laatste vier jaar bedraagt de totale inflatie in Nederland 13,2%. De huren van Patio zijn slechts met 12,7% gestegen. Het wonen bij Patio is dus relatief goedkoper geworden.

Voor sommige huurders is het financieel gezien niet altijd gemakkelijk, zeker nu het er economisch wat minder goed voorstaat. En daar komt bij dat het ministerie de komende jaren nog eens honderden miljoenen wil bezuinigtenbezuinigen op de huursubsidie. Patio realiseert zich dat en Daaromheeft zegt Patioheeft dit jaar daarom wederom een gematigde huurverhoging aangedaan. En met een eenmalige schenking van E 30,- aan huursubsidieontvangers maaktwil Patio duidelijk maken dat zij kwetsbare groepen wil blijven steunen en tegen de bezuinigingen op de huursubsidie is en extra blijk geven van steun aan de meer kwetsbare groepen.

Op 1 juliIn In 2004 stijgen de huren bij Patio gemiddeld met 2,9%. Dat is een half procent lager dan de maximale grens die de corporaties, de landelijke huurdersorganisatie en het ministerie overeen zijn gekomen. Niet elke Patio-huurder krijgt dezelfde huurverhoging. Maar bij geen enkele huurder komt de huurverhoging uit boven de 3,1%. Dat is 0,6% lager dan vorig jaar bij Patio.

De huurders die wonen in de herstructureringsgebieden Liebergen in Hilversum en de Godelindebuurt in Bussum hoeven geen huurverhoging te betalen. Verder zijn er woningcomplexen die net zijn opgeleverd (nieuwbouw) of gerenoveerd. De huurders van een aantal van deze woningen krijgen een gematigde huurverhoging van 2,5%.

De lagere huurverhoging kost Patio de komende jaren een miljoen euro. De schenking van E 30,- kost Patio eenmalig ca. E 60.000,-.

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht