2e persbericht van dinsdag 6 april 2004

Eindhoven 06-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bijna tachtig bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Vestdijk is dinsdag tussen 9.00 en 11.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 79 bekeuringen uitgeschreven. Zestig voor het rijden door rood, vier voor het niet volgen van de verplichte rijrichting, vier voor het niet gebruik maken van de juiste rijbaan, drie voor het rijden over de busbaan, drie voor het niet dragen van de autogordel, één voor fout parkeren, drie voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs en één voor een verlopen APK.

Eindhoven: Fietser gewond bij aanrijding

Een 13-jarige fietser uit Eindhoven is dinsdagmorgen omstreeks 09.50 uur, op de kruising Airbornelaan Mercuriuslaan, bij een aanrijding met een personenauto gewond geraakt. Een 45-jarige Eindhovense automobilist reed over de Airbornelaan komende uit de richting Eindhoven Woensel. Gekomen bij de kruising met de Mercuriuslaan sloeg de bestuurder rechtsaf en verleende de fietser, die over het fietspad van de Airbornelaan fietste, geen voorrang. De fietser raakte bij deze aanrijding gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de Elzentlaan is dinsdagochtend tussen 7.20 en 9.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 640 gecontroleerde voertuigen reden twaalf bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 66 km/u. Ook op de Floralaan Oost werden dinsdag tussen 9.45 en 12.30 uur 1.550 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 131 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 74 km/u.

Helmond: Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Mierloseweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant open te breken. Uit het pand werden een computer, een beeldscherm, ongeveer tien euro en zes flessen sterke drank weggenomen.

Bladel: Auto tegen boom

Op de Schouwberg is dinsdagochtend rond 7.50 uur een 28-jarige automobiliste uit Luyksgestel de controle over haar voertuig verloren. De a

uto raakte in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw zat bekneld in de auto en is door de brandweer bevrijd. Ze is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Budel: Inbraak in een bedrijf

Tussen maandagavond 19.30 uur en dinsdagmorgen 07.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Midbuulweg. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit het bedrijf zijn 5 laser apparaten (gebruik bij de wegenbouw) weggenomen.

Oirschot: Meisje lastig gevallen

Op de Notel is dinsdag rond 12.15 uur een 15-jarig meisje uit Oirschot lastig gevallen. Het meisje fietste over de eerdergenoemde straat toen een onbekende jongen op een bromfiets haar aansprak en onzedelijke voorstellen deed. Vervolgens betastte hij het meisje. De jongen is uiteindelijk weggereden in de richting van de Oude Grintweg.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Hoofflaan zijn dinsdag tussen 12.15 en 14.00 uur 1.089 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 41 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 70 km/u.

Veldhoven: Pyromaan aangehouden

Na een uitgebreid onderzoek door een team van vijf politiemensen is dinsdagmorgen om 08.00 uur op de Ambachtslaan een 33-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht vanaf 2002 minstens 40 keer brand te hebben gesticht in onder andere autos caravans, containers, bergingen en woningen. Deze brandstichtingen vonden voornamelijk plaats in de wijk "Het Look". Het onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachte bij andere branden wordt voortgezet.