Persberichten Brabant Noord 6 april

's-Hertogenbosch 06-04-2004

District Den Bosch

MAN RAAKT GEWOND BIJ AANRIJDING

Rosmalen Een 26-jarige automobilist uit Nuenen is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Empelseweg in Rosmalen. Hij reed samen met een 34-jarige Bosschenaar over de Empelseweg in de richting van Empel. Doordat de man even op een papier wilde kijken dat de Bosschenaar, die naast hem zat, vast had, raakte hij met de wielen van zijn auto in de berm. Vervolgens tolde de auto, raakte een boom en kwam aan de overkant van de weg tot stilstand. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn nek. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Bosschenaar werd eveneens voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In een winkel aan de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch heeft de politie maandagmiddag een 22- jarige winkeldief met de Poolse nationaliteit aangehouden. De man had een paar schoenen meegenomen zonder te betalen. Medewerkers van de winkel betrapte hem toen het alarm af ging. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

FIETSTER WORDT OMVER GEREDEN

s-Hertogenbosch Een 59-jarige Bossche fietster is maandagavond omstreeks 18.00 uur gewond geraakt op de Chr. Huygensweg in haar woonplaats. De vrouw fietste vanuit de binnenstad aan de linkerkant van de weg omdat ze aan de rechterkant aan het werken waren. Een groep jongelui reed haar op de fiets vanuit de Chr. Huygensweg te gemoed en kwamen met haar in botsing. De vrouw kwam ten val. De groep jongeren is doorgereden. Het slachtoffer had een hoofdwond, kapotte handen, een pijnlijke schouder en haar bril was kapot. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Haarsteeg De politie heeft maandagavond een 29-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden op de Abt van Engelenlaan in Haarsteeg. De man lag te slapen in zijn auto toen de politie ter plaatse kwam. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op de Abt van Engelenlaan was hij bij een rotonde overgestoken, in plaats van netjes met de rijrichting mee te rijden. Zijn auto was beschadigd en alle vier de banden waren lek. Controle op het politiebureau wees uit dat de man ruim drieenhalfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is ter ontnuchtering ingesloten en hij kan een aantal processen-verbaal verwachten.

District Aa en Dommel

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS EN AUTO KWIJT

Sint Oedenrode De politie heeft maandagmiddag tegen een 44-jarige Schijndelnaar proces-verbaal opgemaakt en zijn auto inbeslaggenomen op de Suisstraat in Sint Oedenrode. De man werd voor de derdemaal betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Tevens bleek de auto waarin hij reed in zeer slechte staat te zijn.

DURE KOEKEN

Vught Een 25-jarige vrouw uit Esch is maandagavond aangehouden in een winkel aan de Rouppe van der Voortlaan in Vught. De vrouw had koeken ter waarde van 5,16 weggenomen zonder te betalen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN MET DRUGS

Boxtel - Een 26-jarige inwoner van Schijndel is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Brederodeweg in Boxtel. De politie controleerde auto waarin hij als passagier zat. De man bleek in bezit te zijn van harddrugs, vermoedelijk speed. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De Schijndelnaar staat bekend als veelpleger, zogenaamde stelselmatige dader.

HENNEPKWEKERIJ

Schijndel
In de garage van een woning aan de Wilgenstraat in Schijndel heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De 292 planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen. Er werd illegaal stroom af getapt. Tevens heeft de politie ruim 4000 in beslaggenomen. De bewoners, een 30-jarige vrouw en een 34-jarige man, zijn aangehouden. De vrouw is naar verhoor heengezonden. De man is inverzekeringgesteld.

District De Leijgraaf

RIJDEN ONDER INVLOED

Boekel -
Een 40-jarige automobilist uit Gemert is maandagavond betrapt op het rijden onder invloed op de Helfrichstraat in Boekel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.

Veghel
Op de Molenstraat in Veghel betrapte de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 40-jarige Veghelse automobilist op het rijden onder invloed. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

District Maasland

MEISJE RAAKT GEWOND

Heesch
Een 11-jarige fietster uit Heesch is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de John F Kennedystraat in haar woonplaats. Het meisje fietste over die straat in de richting van het centrum. Aan de overkant zag ze wat vriendinnetjes fietsen en ze wilde de straat oversteken. Ze zag daarbij echter een auto, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Heesch over het hoofd. De automobilist remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisjes is voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 44-jarige Osse automobilist aangehouden op de Koornstraat in zijn woonplaats. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

AANRIJDING

Oss
Op de kromstraat in Oss heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Daarbij raakte een 67-jarige automobilist uit Geffen gewond. Een 18-jarige Osse automobilist reed over de Kromstraat komende uit de richting van de Braakstraat. Het 67-jarige slachtoffer reed vanuit een parkeervak de weg op. Hij zag daarbij de 18-jarige bestuurd over het hoofd en er ontstond een aanrijding. De 67-jarige man is met licht hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

District Land van Cuijk

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxmeer -
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige Osse automobilist aangehouden op de Sint Anthonisweg in Boxmeer. De man bleek te vele gedronken te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.