Gemeente Purmerend

Alle wijken eigen winkelcentrum

Bouw in Weidevenne start juni 2004

Ook de bewoners van Weidevenne hebben eind 2005 hun eigen wijkwinkelcentrum. De gemeente, supermarkt Vomar en projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling hebben een doorbraak bereikt in de impasse over de realisatie van de door wijkbewoners zo gewenste voorziening in de jongste wijk van de stad. Wethouder mevrouw E. Kroese-Vrolijks is blij: Alle partijen willen voorkomen dat de consument nog veel langer zonder wijkwinkelcentrum blijft.

De bouw van het winkelcentrum kon niet beginnen door het bezwaar dat de supermarkt had gemaakt tegen de bouwvergunning. De onderneming wilde voor de klanten en de bedrijfsvoering op een aantal onderdelen aanpassing van het bouwplan en de inrichting van de openbare ruimte. Zo is afsluiting van het binnenplein en het parkeerdak buiten de openingstijden mogelijk gemaakt. Het aantal fietsstallingsplaatsen bij het winkelcentrum is vergroot en er zijn nadere afspraken gemaakt over de reclameuitingen op en aan het gebouw. In overleg tussen de drie partijen is de bereikbaarheid voor winkelwagens van de parkeerplaatsen voor het winkelcentrum verbeterd. Ook is het ontwerp van de laad- en loszone aangepast.
Supermarkt Vomar heeft het bezwaar tegen de bouwvergunning van wijkwinkelcentrum Weidevenne schriftelijk ingetrokken. Dit betekent dat alle benodigde vergunningen om met de bouw te starten aanwezig zijn. Het streven is dat de oplevering van het winkelcentrum gebeurt voor eind 2005. Het driehoekig wijkwinkelcentrum komt ten zuiden van de kruising van de spoorlijn met de Laan der Continenten te liggen. Op het dak van het winkelcentrum is parkeergelegenheid voor ongeveer 370 auto's. Meer dan honderd ondernemers hebben al belangstelling getoond voor een plek in het wijkwinkelcentrum. Er komen ongeveer twintig winkels - waaronder twee supermarkten - en diverse horecagelegenheden.