Gemeente Bedum


06 april 2004

De gemeente Bedum werkt sinds eind 2000 met een website. Deze kan inmiddels als verouderd worden beschouwd. De nieuwe site beidt nu al beduidend meer informatie dan de oude. Ook de toegankelijk en de zoekstructuur zijn aanzienlijk verbeterd. Het spreekt voor zich dat ook de lay-out van de site grondig op de schop is gegaan.

Op het moment van de lancering van de nieuwe site is deze nog verre van compleet; ongeveerde helft van de beschikbare gemeentelijke informatie is dan on line te raadplegen. De overige informatie zal de komende tijd aan de website worden toegevoegd. Met het oog op het actualiseren en het uitbouwen van de website is eind vorig jaar een medewerkster aangesteld. Op de nieuwe website is vanaf 6 april algemene informatie over de gemeente, de gemeentelijke organisatie en bestuurlijke informatie te vinden. Ook kan men terecht voor tal van gemeentelijke producten en diensten. Een groot aantal formulieren kan worden gedownloaded. In de nabije toekomst hoopt de gemeente de digitale dienstverlening verder te kunnen optimaliseren. Vanaf juni aanstaande is de gemeentegids ook digitaal beschikbaar, inclusief een geïntegreerde routeplanner.

De nieuwe website van de gemeente Bedum is ontwikkeld door het internetbedrijf Notenbomer Internet Center (NIC) uit Groningen. Dit bedrijf ontwikkelde onder meer de sites voor de gemeenten Noordenveld, Emmen en Wormerland.