Novem

06-04-2004
Wijziging SVB gepubliceerd

Op woensdag 31 maart 2004 zijn een aantal wijzigingen op de Tijdelijke Stimuleringsregeling Verwerking Baggerspecie (SVB) in de Staatscourant gepubliceerd. De wijzigingen verruimen de mogelijkheden voor subsidie. Zo kunnen nu verwerkers een aanvraag indienen, zonder dat zij een contract gesloten hebben met een "ontdoener" en hoeft niet langer alle specie binnen 1 jaar na de start van het baggeren "gebaggerd en getransporteerd te zijn". Ook kan nu elke partij, die als hoofdaannemer optreedt, een aanvraag indienen en de verwerking aan onderaannemer uitbesteden. Een "niet-reinigbaarheidsverklaring" van het SCG is niet langer nodig, als u zelf aantoont dat de te verwerken specie minder dan 60% zand bevat, en tot slot is de rapportageplicht versoepeld: van elk kwartaal naar elk half-jaar.

Met deze aanpassingen zijn belangrijke drempels om gebruik te maken van de regeling weggenomen. De wijzigingen zijn op 2 april 2004 in werking getreden.

Over de nieuwe wijzigingen is een brochure uitgebracht. Hierin staan nog eens helder de voordelen van de SVB regeling nieuwe stijl voor u op een rij. U kunt de brochure aanvragen via het Programmabureau SVB bij Novem: 030 2393 412 of via e-mail: svb@novem.nl. Het brochure nummer is 3SVB-04.01. De tekst uit de Staatscourant vindt u hier (pdf 124 kB).