Ingezonden persbericht


Dell en Oracle breiden strategische alliantie uit en leveren samen

toonaangevende enterprise database, voorgeinstalleerd op Dell servers

Marktleiders werken opnieuw samen om kosten van IT te verlagen; Reseller overeenkomst China uitgebreid

AMSTERDAM, 6 april 2004 - Vandaag hebben Dell en Oracle hun strategische samenwerking uitgebreid met een initiatief dat de kosten van IT zal verlagen voor een bredere groep klanten. Het partnership van Dell en Oracle maakt het voor klanten steeds makkelijker om bedrijfskritische IT-systemen aan te schaffen en te implementeren op gestandaardiseerde, kosteneffectieve technologie.

Het initiatief omvat een exclusieve marketingovereenkomst waarin Dell de eerste Oracle® partner wordt die een kant-en-klare configuratie aanbiedt van Oracle Standard Edition One. Oracle Standard Edition One zal samen met de Dell PowerEdge servers wereldwijd beschikbaar zijn. Ook zal Dell de implementatie van Grid technologie blijven stimuleren met op Oracle Real Application technologie gebaseerde oplossingen. Bovendien werken beide ondernemingen samen om klanten in China één loket en aanspreekpunt te bieden voor Linux en Grid computing.
De Dell/Oracle configuratie bestaat uit Dell Poweredge 2600 of 2650 servers samen met de CD's van Oracle Standard Edition One Database. Deze wordt samen met een licentieovereenkomst geleverd die de klant in staat stelt om een Oracle Database licentie af te sluiten door simpelweg de (krimpfolie-)verzegeling te verbreken.
De configuratie is een voorbeeld van de missie van beide bedrijven om de kosten van zakelijk computergebruik omlaag te brengen door bedrijfskritische computertechnologie, zoals Oracle's toonaangevende database, bereikbaar te maken voor alle ondernemingen, ongeacht hun omvang.

Dell en Oracle: betaalbaar, gemakkelijk in gebruik te nemen, te managen en uit te breiden
Oracle Standard Edition One stelt gebruikers in staat om bedrijfskritische applicaties te bouwen en beheren met bewezen prestaties, beschikbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid. Sinds Oracle Standard Edition One kan worden geïmplementeerd op servers met een capaciteit tot twee processoren, zoals de Dell PowerEdge 2650 en PowerEdge 2600, is het pakket bijzonder interessant voor zowel organisaties, afdelingen als vestigingen.
De uitgebreide ervaring van Dell in de servermarkt stelt de onderneming in staat om een Oracle Database platform te bieden dat gemakkelijk is in aanschaf, implementatie en beheer. Dell zal geteste en ondersteunde configuraties aanbieden van Dell PowerEdge servers met Oracle Standard Edition One en fungeren als centraal aanspreekpunt voor de klant. Klanten die alleen in de software zijn geïnteresseerd kunnen daarvoor nog steeds direct bij Oracle terecht.

Reseller overeenkomst uitgebreid met China
Dell en Oracle hebben onlangs een uitbreiding van hun bestaande verkoopafspraken aangekondigd met een reseller overeenkomst in China. Deze overeenkomst zal het voor Chinese klanten gemakkelijker maken om Oracle producten te gebruiken op Dell servers die op Linux draaien. Hierdoor hebben zij toegang tot een krachtige, betrouwbare en volledig geïntegreerde oplossing die betaalbaar uitgebreid kan worden naarmate hun onderneming groeit. Deze Oracle producten bestaan uit Oracle Database, Oracle Application Server en Oracle Collaboration Suite.
Op dit moment certificeert Oracle Dell PowerEdge servers met Red Flag DC 4.0 en Oracle Database 10g in hun China Development Center in Beijing. Dell servers zullen het eerste platform zijn met een certificering voor Oracle Database 10g en Red Flag Linux oplossingen.

Dell en Oracle zijn van plan om door te gaan met de gezamelijke ontwikkeling van verbeteringen op het gebied van beheer en software integratie van toekomstige producten. Kijk voor meer informatie over de Dell-Oracle samenwerking op www.dell.com/oracle.

###

Over Dell

Dell Inc. (Nasdaq: DELL) is een toonaangevende leverancier van producten en diensten die klanten in de hele wereld nodig hebben voor de bouw van hun IT- en Internetinfrastructuren. De afgelopen vier kwartalen realiseerde Dell een omzet van 41,4 miljard USD. Dell werkt volgens het model van de directe distributie, ontwikkelt en vervaardigt producten en diensten, past deze aan de eisen van klanten aan en biedt voorts een uitgebreid gamma aan software en randapparatuur. Informatie over Dell en de producten van Dell is te vinden op www.dell.nl.

###

Over Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) is 's werelds grootste leverancier van enterprise software. Meer informatie over Oracle is te vinden op http://www.oracle.com

DELL MEDIACONTACTEN:
Ingrid Goos
telefoon +31 (0)20 6744483
ingrid_goos@dell.com

DELL INVESTOR RELATIONS:
Lynn A. Tyson, Robert Williams
(512) 723-1130, (512) 728-7570
lynn_tyson@dell.com
robert_williams@dell.com

ORACLE MEDIACONTACTEN:
Claske Smit
telefoon +31 (0)30 669 9817
fax +31 (0)30 669 9940
claske.smit@oracle.com

LEWIS Communicatie
telefoon +31 (0)40 235 46 00
fax +31 (0)40 235 46 01
mariekev@lewispr.com

Dell is een geregistreerd handelsmerk van Dell Inc. Oracle is een geregistreerd handelsmerk van Oracle Corporation en/of zijn partners.