Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 6 april 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 30 maart 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Beschikkingen Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht. Toelichting:
Het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht heeft in de voorgaande jaren strikter beleid opgesteld met betrekking tot het beheer van het vaarwater. Actie van het college destijds heeft geleid tot een iets soepeler beleid voor een deel van de zuidelijke oever langs de Voordijk. Voor de overige oevers acht het hoogheemraadschap soepeler beleid op nautische gronden niet wenselijk. Op 23 maart 2004 heeft het hoogheemraadschap een heel aantal beschikkingen afgegeven. Het college heeft hiervan afschriften toegezonden gekregen. Deze worden met dit advies ter kennisname aangeboden. Ambtelijk advies:
De ontvangen afschriften van beschikkingen voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. Brief zenden aan Algemeen Bestuur hoogheemraadschap. Verheugd is het college over het soepeler beleid inzake aanlegplaatsen. Toch acht het college het huidige beleid nog niet soepel genoeg (zie eerdere brief van de gemeente).
3. Brief inzake lidmaatschap Algemeen Bestuur Stelling van Amsterdam. B&W-besluit:
Brief aan Dagelijks Bestuur VNG afdeling Utrecht. De plek in Algemeen Bestuur, die wordt ingenomen door mevr. Van der Most-de Ridder, zal worden ingevuld door ofwel nieuwe waarnemend burgemeester danwel een van de portefeuillehouders. PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Notitie selectieprocedure ontwikkelaar/realisator stationslocatie Hollandse Kade. Toelichting:
In de notitie selectieprocedure ontwikkelaar/realisator Stationslocatie Hollandse Kade worden de procedure en randvoorwaarden beschreven om te kunnen komen tot de keuze van één ontwikkelaar/realisator voor de ontwikkeling van deze locatie. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt in te stemmen met de uitgangspunten voor de nadere uitwerking en selectieprocedure ontwikkelaar/realisator.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. De invulling van het leisuregebouw moet/zal zeer binnenkort aan de orde komen in het college. Op basis daarvan kan nota worden aangepast op dàt punt. Hagen opnieuw bekijken met het oog op beheer en onderhoud.


2. Stationslocatie Hollandse Kade.
Aankoop bedrijfspand Bovenkamp 2 in verbang met nieuwe ontsluitingsweg naar toekomstige station Hollandse kade.
Taxatierapport Bovenkamp 2 van Koop Lenstra Makelaars te Mijdrecht. Toelichting:
Het bedrijfspand Bovenkamp 2 te Abcoude is op verzoek van de gemeente getaxeerd door Koop Lenstra Makelaars te Mijdrecht.
De aankoop van het pand is noodzakelijk in verband met de nieuwe ontsluitingsweg naar het toekomstige station Hollandse Kade.
Voor de huidige huurder van het pand Bovenkamp 2, Ravensteijn Moulds, dient dan wel een oplossing gevonden te worden. Geopteerd naar een bedrijfskavel op de uitbreiding Hollandse Kade. Ambtelijk advies:
In te stemmen met de rapportage. Onderhandelingen op te starten met eigenaar, de heer L. Verhoek, Oldenhoff 2, 1391 VS Abcoude. In te stemmen met een optie op een bedrijfskavel Hollandse Kade voor de huidige huurder Ravensteyn Moulds, van het pand Bovenkamp 2. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten; het college neemt kennis van de rapportage. College verwacht na afloop van de onderhandelingen een advies waarin uitdrukkelijk aandacht wordt besteed aan: relatie met andere bedrijven Hollandse Kade, eventuele contractuele verplichtingen in dit gebied, verplichtingen ten opzichte van huurder van het pand. Vertrekpunt voor de onderhandelingen is oplevering van het pand in lege staat. Wethouder Van den Heerik dient bij de onderhandelingen betrokken te worden.

3. Uitspraak Raad van State inzake beroep tegen besluit gedeputeerde staten van Utrecht tot goedkeuring van het bestemmingsplan Spoorverdubbeling gemeente Abcoude. Toelichting:
De afdeling bestuursrechtspraak heeft het ingestelde beroep deels niet-ontvankelijk en deels gegrond verklaard. De gegrondverklaring leidt tot vernietiging van het plandeel met de bestemming "Water en Oeverlanden" en "Wegen" (motiveringsgebrek). De afdeling heeft zelf voorzien in het vernietigde plandeel en dat alsnog goedgekeurd. Het bestemmingsplan is hierdoor in z'n geheel onherroepelijk geworden.
Ambtelijk advies:
Uitspraak ter kennis brengen van de gemeenteraad. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Het maken van een in-uitrit op het perceel Gein Noord naast nr. 28 voor het verkeer (landbouw vracht) voor perceel nr. 29.
Toelichting:
De bestaande in-uitrit van dhr. De Bruin levert problemen op om met het landbouw(vracht)verkeer op zijn bedrijf te komen. Om dit probleem te verhelpen is een in-uitrit gewenst op het perceel naast nr. 28. Hierover zal dan het verkeer (landbouw vracht) gaan rijden naar het boerenbedrijf. Toetsing aan het bestemmingsplan levert geen bezwaar op. Er is voor de weg geen aanlegvergunning nodig. Bij de gemeente gaat men er vanuit dat er in principe één in-uitrit per perceel afgegeven wordt. Bestaande inrit fysiek afsluiten voor verkeer.
Ambtelijk advies:
Toestemming verlenen voor het maken van een in-uitrit op Gein Noord naast nr. 28 onder opgegeven voorwaarden. Bestaande in-uitrit fysiek afsluiten voor verkeer. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Bij voorwaarden opnemen dat als de oude inrit na ingebruikname van de nieuwe niet wordt afgesloten, de gemeente op kosten van de aanvrager de afsluiting zal realiseren.

---


2. Huurovereenkomst met de Historische Vereniging betreffende een ruimte om boeken en documenten op te slaan in het fort Abcoude.
Toelichting:
Huurovereenkomst betreft een door de gemeente te verhuren ruimte (kamer) in het fort Abcoude aan de Historische Vereniging Abcoude die deze ruimte gaat gebruiken voor het opslaan van boeken en documenten van haar leden. Deze verhuur is voorbesproken met het bestuur van Stichting Fort Abcoude.
Ambtelijk advies:
Huurovereenkomst ter informatie zenden aan bestuur van Stichting fort Abcoude en voorleggen aan het bestuur van de Historische Vereniging.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Niet spreken van "huur" maar van "gebruik". Het te betalen bedrag is tegemoetkoming vanwege energieverbruik. Artikel opnemen waarin opzegging gebruik is geregeld. Dit i.v.m. eventuele toekomst ander gebruik fort.
3. Huurovereenkomst Saluut batterij ­ Rijdende Artillerie. Toelichting:
De Stichting Fort Abcoude heeft aan de gemeente verzocht om het mogelijk te maken het kanon van de Saluut batterij op het fort Abcoude in een vertrek van de remise te huisvesten. De meerwaarde is dat het kanon in de rondleidingen kan worden opgenomen en op hoogtijdagen kan worden gebruikt. Ambtelijk advies:
Instemmen met bijgaande huurovereenkomst, met aanvangdatum 1 april 2004, en deze concept- overeenkomst aan Saluut batterij ­ Rijdende Artillerie voorleggen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Niet spreken van huur/overeenkomst maar van "gebruiks"/overeenkomst.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 13 april 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 6 april 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Deelname fietscampagne `Fiets naar je Werk 2004`. Toelichting:
´Fiets naar je Werk´ is een campagne om het woon-werkfietsen te stimuleren. Gemeenten en bedrijven kunnen hieraan deelnemen. Door de sponsoring van de fietskilometers ondersteunen de deelnemers kleinschalige ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld. Daarnaast is fietsen ook goed voor de gezondheid én het milieu. Abcoude heeft al meermalen keren deelgenomen aan deze campagne. Ambtelijk advies:

1. Het personeel in de gelegenheid stellen deel te nemen aan de fietscampagne ´Fiets naar je Werk´.
2. De gefietste kilometers sponsoren met 1 eurocent per kilometer. Mandaatbesluit d.d. 31-3-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---