Noorderpoortcollege


Doctors van Leeuwen en Hermans op symposium Hanzehogeschool Groningen en Noorderpoortcollege

Groningen, 6 april 2004 - De heren drs. Arthur Doctors van Leeuwen (bestuursvoorzitter Autoriteit Financiële Markten) en drs. Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland) spreken op donderdag 13 mei op een symposium van de Hanzehogeschool Groningen en het Noorderpoortcollege. De titel van het symposium is `Financiële Dienstverlening, de rol van de overheid en het beroepsonderwijs'.

De nieuwe eisen die overheid en bedrijfsleven stellen aan de kwaliteit en deskundigheid van financiële dienstverleners zijn aanleiding voor dit symposium. Ook ontwikkelingen als internationalisering en innovatie brengen nieuwe vormen van financiële dienstverlening met zich mee. Deze ontwikkelingen sluiten aan bij de rol en ambities van het beroepsonderwijs. De Hanzehogeschool Groningen en het Noorderpoortcollege zien in de ontwikkelingen kansen om hun opleidingen optimaal hierop te laten aansluiten. Een voorbeeld daarvan is de vorming van een nieuwe duale leerweg Financiële Dienstverlening op hbo-niveau; deze wordt afgestemd op de opleidingsstructuur die voortkomt uit de Wet op de Financiële Dienstverlening en de wensen vanuit de beroepspraktijk.

Het symposium is een initiatief van de opleiding Financial Services Management van de Hanzehogeschool Groningen en de opleiding Financiële Dienstverlening van het Noorderpoortcollege in samenwerking met vertegenwoordigers vanuit de bedrijfstak.
Drs. Henk Pijlman, College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen en drs. Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur van het Noorderpoortcollege, zullen spreken over de inzet van beide onderwijsinstellingen op dit terrein. Dagvoorzitter is de heer Aize Bouma.

© Noorderpoortcollege 2000 - 2004