ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT
http://www.fbk.eur.nl

'De Overheid in Beweging' op de Erasmus Universiteit

Op 6 & 7 april zullen voor de tweede keer de Universitaire Overheidsdagen op de Erasmus Universiteit worden georganiseerd. Na de succesvolle vorige editie, met onder andere Annemarie Jorritsma en Jan Timmer, wordt er dit jaar wederom een uniek congres georganiseerd om de student te laten zien dat werken bij de overheid interessant en uitdagend is.

Het thema van dit jaar is 'De overheid in beweging: rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan'. De geschiedenis van het openbaar bestuur in Nederland toont het beeld van een overheid die constant in beweging is. De Nederlandse overheid heeft door de eeuwen heen getracht te anticiperen op de veranderingen binnen een samenleving die immer in ontwikkeling is. De omgeving van de Nederlandse overheid bepaalt voor een groot deel hoe deze overheid is ingericht, handelt, reguleert en haar normen en waarden stelt. De Universitaire Overheidsdagen 2004 (UOD 2004) staan in het teken van de bewegende overheid en de relaties die de Nederlandse overheid heeft met haar burgers, het bedrijfsleven in Nederland en de Europese Unie. Deze relaties en de bewegingen binnen die relaties zullen tijdens het congres worden uitgewerkt.

Voor de invulling van het thema zullen sprekers als Thom de Graaf (vice-premier en minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties), Doekle Terpstra (voorzitter CNV) en Rob Pieterse (lid Commissie Corporate Governance) lezingen houden. Tevens zullen organisaties als KPMG, Lysias, ICTU en de Ministeries van OC&W en Algemene Zaken een inhoudelijke bijdrage leveren door middel van workshops en externe bezoeken.

De Universitaire Overheidsdagen worden georganiseerd door de Sviib (studievereniging van de Rotterdam School of Management) en Cedo Nulli (faculteitsvereniging van Psychologie, Bestuurskunde en Sociologie).

Meer informatie:
Universitaire Overheidsdagen
Telefoon: +31(0)10-4088563
Fax: +31(0)10-4089099
E-mail: info@overheidsdagen.com
www.overheidsdagen.com

29 mrt 04 09:39