Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Informatiebijeenkomsten over welstandsnota

Sittard-Geleen, 31-3-2004 - Op 6, 7 en 8 april aanstaande vinden informatiebijeenkomsten plaats voor de wijkplatforms van de drie stadsdelen. De gemeente informeert de wijkplatforms over de opzet van de welstandsnota en over de planning. De avonden zijn openbaar. GeĂŻnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

De gemeente Sittard-Geleen is bezig met het opstellen van een welstandsnota. Doel is de bouwende burger en architect vooraf te informeren en inzicht te geven in de manier van adviseren van de welstandscommissie. Daarom beschrijft de gemeente in de welstandsnota. de beleidsregels voor welstandsadvisering. Daarnaast legt ze de gemeentelijke visie op het ruimtelijk kwaliteitsbeleid vast en beschrijft ze de rol van de welstandscommissie.

Het opstellen van de welstandsnota gebeurt in fasen. De eerste fase wordt in juli 2004 afgerond. In deze fase wordt aandacht besteed aan procedures en werkwijze van de welstandscommissie. Bovendien worden zogenoemde sneltoetscriteria opgesteld, voor veel voorkomende kleinere bouwwerken.

De tweede fase, die volgens planning afgerond wordt in december 2004, draait om een gebiedsgericht welstandsbeleid. Aan de hand van de kenmerken en kwaliteiten van de verschillende gebieden wordt het welstandsniveau bepaald. Toetscriteria voor verschillende bebouwingstypes worden vastgelegd. In de aanpak schenkt de gemeente ook aandacht aan stedenbouw, architectuur, welstand en cultuurhistorie.




Gemeente Sittard-Geleen