Gemeente Apeldoorn

Rechtbank stelt gemeente in het ongelijk; geen extra geluidsmaatregelen bij werkzaamheden spoorlijn Apeldoorn Amersfoort

Volker Stevin Rail en Traffic Contracting BV hoeft omwonenden geen overnachting in een hotel aan te bieden tijdens de werkzaamheden aan het spoor in de nacht van 6 op 7 april en 7 op 8 april aanstaande. Dit heeft de rechtbank in Zutphen op 1 april jongstleden besloten naar aanleiding van de voorwaarden die gemeente Apeldoorn stelde aan Railinfrabeheer om werkzaamheden s nachts mogelijk te maken. De gemeente vind de geluidsbelasting op de gevels van omwonenden te hoog. In opdracht van Pro Rail is Volker Stevin Rail en Traffic Contracting BV van 22 maart tot en met 28 mei 2004 bezig met werkzaamheden aan het spoor tussen Apeldoorn en Amersfoort.

Tijdens de werkzaamheden in de nacht (23.00 07.00 uur) van 6 op 7 april en 7 op 8 april zal de verwachte geluidsbelasting meer bedragen dan de door de gemeente gestelde geluidsnorm van 55dB(A). Deze geluidsbelasting vindt de gemeente voor de omliggende bewoners niet meer acceptabel. Als aanvullende maatregelen om de werkzaamheden aan het spoor mogelijk te maken stelde de gemeente als voorwaarde om de direct aanwonenden een overnachting aan te bieden in een hotel of soortgelijke accommodatie.

Vanwege de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen zijn de werkzaamheden aan het spoor overdag niet mogelijk. In de overige nachten zullen de werkzaamheden van dien aard zijn, dat kan worden voldaan aan de geluidsnormen van de gemeente.

Voor het laatst bijgewerkt op: 6-apr-2004 07:38