Ingezonden persbericht


Ubizen voert security assessment uit voor 3Delta Systems in het kader van regelgeving Visa- en MasterCard-programma's

Gelijktijdige assessments resulteren in dubbele creditcardcertificering

MIJDRECHT/AMSTERDAM, 6 april 2004 - Ubizen (Euronext: UBIB), de wereldwijd toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions (MSS), heeft beveiliging-assessments uitgevoerd voor 3Delta Systems, een elektronische betaling-gateway die internetgebaseerde creditcardautorisatie en betalingsdiensten biedt. 3Delta Systems werd als resultaat hiervan een gecertificeerde betaling-gateway in het kader van de Site Data Protection-service (SDP) van MasterCard en het Cardholder Information Security Program (CISP) van Visa. CISP en SDP definiëren een standaard voor de bescherming van gevoelige klantinformatie op basis van algemeen geldende beveiligingsrichtlijnen. Ubizen is de enige leverancier van beveiligingsdiensten, die door zowel Visa als MasterCard is gecertificeerd. Het bedrijf heeft ongeëvenaarde expertise op het gebied van dergelijke assessments, waardoor 3Delta Systems gelijktijdig volgens beide creditcardprogramma's kon worden gecertificeerd.

"3Delta Systems is afhankelijk van veilige e-commerce-transacties. Om die reden hebben we ons vanaf de introductie van de beveiligingsprogramma's voor creditcards, begin 2003, gefocust op het voldoen aan de richtlijnen", zegt Aaron Bills, Vice-President Business and Product Development van 3Delta Systems. "Na het proactief verbeteren van onze beveiligingsstandaarden zochten we een partner die onze inspanningen kon analyseren. Een partner die er niet alleen voor kon zorgen dat we een officiële certificering van Visa en MasterCard konden krijgen, maar die ook ons totale beveiligingsniveau kon helpen verbeteren. De expertise en marktervaring van Ubizen maakten dat dit bedrijf voor ons de juiste keuze was voor het uitvoeren van de dubbele compliance assessment en voor het bieden van inzicht in huidige en toekomstige standaarden."

Doordat de markt voor betalingen een groot belang hecht aan de vertrouwelijkheid en integriteit van account- en persoonlijke data, eisen MasterCard en Visa een jaarlijkse validatie van online handelaars en service providers. Deze validatie is gebaseerd op de richtlijnen van de CISP- en SDP-programma's. 3Delta Systems is voorloper voor wat betreft het effectief en efficiënt voldoen aan de regelgeving van deze programma's. Ubizen voerde een grondige analyse uit van de 3Delta Systems-infrastructuren, -procedures en -beveiliging. Ubizen leverde 3Delta Systems een managementrapportage met een gedetailleerde gap-analyse, waaronder:
- een review van de individuele programmaeisen, gevolgd door een indicatie of het bedrijf voldoet aan de eisen en waarom wel of niet;
- aanbevelingen voor het meest efficiënte en kosteneffectieve groeipad om te voldoen aan CISP- en SDP-eisen.

"Ubizen is de enige leverancier die is gecertificeerd door zowel MasterCard als Visa om deze gap-analyses uit te voeren. Het bedrijf kan dan ook fungeren als one-stop-shop voor iedere organisatie die moet voldoen aan de eisen van beide programma's", zegt John Wilson, Vice-President en algemeen directeur Noord-Amerika van Ubizen. "3Delta Systems is een vooruitstrevende organisatie die proactief maatregelen heeft genomen om te voldoen aan regelgeving. Bovendien is 3Delta Systems een typisch voorbeeld van een vooruitziend bedrijf waarmee we graag werken."

3Delta Systems
3Delta Systems is een van de snelst groeiende Amerikaanse gateways voor elektronische betalingen. Het bedrijf biedt elektronische autorisatie en betalingsdiensten met Level 3-details aan het bedrijfsleven en overheidsinstellingen. Het klantenportfolio wordt bediend via banken en betalingsverwerkende bedrijven, en is de laatste drie jaar dertig keer groter geworden, met een algemene retentieratio van 97 procent. Deze sterke groei komt voort uit de focus op het leveren van een toegevoegde waarde middels flexibele, veilige en krachtige betalingsoplossingen.

Ubizen
Ubizen is de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 beheren, monitoren en ondersteunen van beveiligingscomponenten. Het Professional Services Team is een aanvulling op Ubizen OnlineGuardian managed services en ondersteunt bedrijven bij het plannen en implementeren van beveiligingsbeleid en -infrastructuren. Daarnaast ontwikkelt Ubizen innovatieve oplossingen voor de beveiliging van applicaties.

Ingezonden persbericht