Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 06-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanranding in opsporingsprogramma bureau Hengeveld

AMERSFOORT- Het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht besteedt dinsdagavond aandacht aan een aanranding van een vrouw.

Op donderdagochtend 4 maart werd omstreeks 01.00 uur een

18-jarig vrouw uit Amersfoort aangerand in Amersfoort.

Omstreeks 01.00 uur fietste de vrouw over de Prins Frederiklaan en werd vervolgens door een gemaskerde man van haar fiets getrokken en werd bedreigd met een steekwapen. De vrouw werd vervolgens meegesleurd naar een bosje in de omgeving en hier werden onzedelijke handelingen verricht. Hierna vluchtte de man weg.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat een jaar eerder een soortgelijke aanranding heeft plaatsgevonden op de Appelweg in Amersfoort.Het vermoeden bestaan dat dit dezelfde man is geweest.

Signalement van de man:

Blanke man, 25/30 jaar, stevig postuur, 1.65/1.75 meter, donkere broek en jas, bril/vierkant montuur.

Het is mogelijk dat de man op eerder genoemde wijze meisjes/vrouwen heeft lastig gevallen. De politie roept vrouwen op dit te melden aan de politie als ze dit nog niet gedaan hebben. Dit kan bij de politie van het district Eemland zuid: 0900-8844.

Overlast

AMERSFOORT Op maandag 5 april werd een man aangehouden voor een openstaande straf.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een groepje mannen overlast veroorzaakten op het Stadhuisplein. Politiemensen gingen ter plaatse en spraken de mannen aan. Hun personalia werd in de politiesystemen nagekeken. Eén van de mannen, 25 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, bleek nog een straf van ruim 500,- of negen dagen vervangende hechtenis open te hebben staan. Hij werd aangehouden en de andere mannen werden weggestuurd.

De verdachte bleek niet in staat de ruim 500,- te betalen en moet nu de vervangende hechtenis uitzitten.

Insluiper

AMERSFOORT Op maandag 5 april werd een insluiper op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 11.40 uur had een 75-jarige vrouw uit Amersfoort op de Paladijnenweg een kort gesprek bij haar buren. Zij had de voordeur van haar woning niet op slot gedaan. Toen zij bij terugkomst de voordeur opende, zag zij een man in haar hal staan. De man zij op zoek te zijn naar iemand en ging er vervolgens vandoor. Daarbij vluchtte hij door een nooddeur, waardoor het alarm daarvan afging. Daar reageerden meerdere getuigen op en zij konden de man, 30 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, aanhouden en even later aan de politie overdragen. Hij bleek een tas met sieraden bij zich te hebben, die hij uit de woning van de 75-jarige vrouw had gestolen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.