Titel: Mamma Mia! Megadag vanwege vijfjarig bestaan musical

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 12-03-2004 10:20

Amsterdam, 12 maart 2004

MAMMA MIA! MEGADAG VANWEGE VIJFJARIG BESTAAN MUSICAL

Ter ere van het vijfjarige bestaan van de ABBA - musical Mamma Mia! organiseert Joop van den Ende Theaterproducties de Mamma Mia! Megadag in het Beatrix Theater in Utrecht. Deze dag wordt een ludiek feest dat geheel in het teken staat van de meest populaire popgroep aller tijden. Op 6 april 1999 ging Mamma Mia! in première in Londen en sindsdien zijn er 11 verschillende versies, een recordaantal, van deze musical wereldwijd te zien. Niet eerder in de geschiedenis ging een musical in meer dan zeventig steden wereldwijd in première binnen vijf jaar. Tevens is het deze dag ook dertig jaar geleden dat ABBA met het nummer 'Waterloo' het Eurovisie Songfestival won.

Alle bezoekers van de Mamma Mia! Megadag worden geacht zich te verkleden als zijn of haar favoriete ABBA-lid. Enkele gerenommeerde juryleden beoordelen wie zich het best verkleed heeft, nadat de bezoekers over de catwalk zijn gelopen. De gasten kunnen daarnaast deelnemen aan verschillende feestelijke onderdelen, zoals een karaokeshow, dansworkshops, een taalcursus Zweeds en backstage rondleidingen met een kijkje in de kleedkamer van een van de artiesten. Uiteraard behoren een lunch en een diner tot het programma. Verder worden er films vertoond waarin ABBA een rol speelt en kan men diverse prijzen winnen. Verschillende bekende Nederlanders zullen op deze dag aanwezig zijn.

De dag wordt uiteraard afgesloten met een bezoek aan de voorstelling Mamma Mia! en de Dancing Queen disco in het theater. Het programma begint op 6 april om 9.30 uur en duurt tot 24.00 uur. Meer informatie staat op www.musicals.nl. Er zijn 300 kaarten voor deze dag gereserveerd en deze kunnen via de TopTicketLine worden gekocht, via 0900 - 300 5000 (45 cent per minuut).

Inmiddels hebben wereldwijd meer dan tien miljoen mensen de voorstelling waarin de hits van ABBA zijn verwerkt gezien en nog steeds trekt de show gemiddeld 18.000 bezoekers per avond. In Nederland hebben inmiddels 350.000 bezoekers de voorstelling, waarin Simone Kleinsma de hoofdrol vertolkt, gezien.

Noot voor de redactie/