Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 15 maart 2004

Persuitnodiging voor Nationale Schoolkrant Award 2003

Op 6 april 2004 vindt de uitreiking van de Nationale Schoolkrant Award 2003 voor basisscholen plaats. De Nationale Schoolkrant Award is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken (VNP) en het Informatiecentrum Papier en Karton. Zij worden hierin gesteund door de Algemene Onderwijsbond (AOb). Het idee is een initiatief in het kader van het VNP-jubilieum. Op 27 mei 2004 bestaat de VNP namelijk 100 jaar.

De wedstrijd

Tot en met 31 december 2003 konden alle basisscholen in Nederland deelnemen door hun beste schoolkrant van het afgelopen jaar in te zenden aan de VNP. Op 10 februari heeft een vakkundige jury onder leiding van Edwin Rutten (beter bekend als Ome Willem ) de bijna 200 inzendingen beoordeeld op vijf criteria: lay-out, creativiteit, leesbaarheid, educatief en diversiteit.

Idee

Het achterliggende idee is dat kinderen vertrouwd raken met papier en karton en beseffen dat het voor een groot deel een natuurlijk product is. De Nederlanse papierindustrie zet steeds meer oudpapier in. Zo n 75% van de totale grondstoffeninzet bestaat momenteel uit oudpapier. De rest bestaat uit verse vezels (=hout). En hout is een hernieuwbare grondstof. Mits bossen goed beheerd worden, is dit een oneindige bron. Door kinderen actief te laten werken aan een papieren product hoopt de VNP voor papier en karton een natuurlijk imago te krijgen.

De winnaar

De winnaar van de Nationale Schoolkrant Award 2003 is Christelijke Basisschool De Acker in Bergschenhoek geworden. Edwin Rutten zal op 6 april de award uitreiken aan de redactie van de winnende schoolkrant. Alle kinderen van De Acker zullen hierbij aanwezig zijn, inclusief alle leraren en leraressen. Aansluitend zal het feest voor de leerlingen losbarsten.

Gegevens

Informatie over de uitreiking van de Nationale Schoolkrant Award 2003:

Datum: 6 april

Aanvang: 13:30 uur

Locatie: Berghonk

Burgemeester van Oostenweg 4

2661 HN Bergschenhoek

Bij deze wil ik u graag uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

NB: voor de leerlingen van De Acker is het nog geheim. Ik verzoek u dan ook dit nieuws niet te verspreiden.

Initiatiefnemers: VNP, Informatiecentrum Papier & Karton en AOb

De VNP is de branchevereniging van alle papier- en kartonfabrieken in Nederland. De VNP is opgericht in 1904 en behartigt sindsdien de belangen van al haar leden. Hiertoe is de VNP actief op de gebieden arbeidsomstandigheden; bosbeheer; energie en klimaat; industriebeleid; milieu; oudpapier en recycling; en voedselcontact.

Het Informatiecentrum Papier en Karton geeft voorlichting over het gebruik van papier en karton. Zo levert het Informatiecentrum onder andere lesmaterialen aan scholen en voert een advertentiecampagne in kranten en tijdschriften om het Nederlandse publiek beter te informeren over een product dat een zo gebruikelijk deel is geworden van het dagelijks leven.

Participanten in het Informatiecentrum Papier en Karton zijn: de VNP, het Nederlands Uitgeversverbond (NUV), Koninklijke KVGO, Vereniging Golfkarton, de Federatie Nederlandse Oudpapierindustrie en Papier Recycling Nederland.

De Algemene Onderwijsbond is met ruim 73.000 leden de grootste onderwijsbond in alle sectoren van het onderwijs, van basisschool tot en met hoger onderwijs. De AOb behartigt de belangen van het onderwijs en al het onderwijspersoneel. Hiervoor beschikt de AOb over uitstekende contacten in politiek Den Haag, maar ook met de school- en gemeentebesturen. Voorts behartigt de AOb ook de belangen van haar individuele leden.

Meer informatie

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met Dennis Deelen op 020 654 30 69 of via d.deelen@vnp-online.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.vnp-online.nl (website van de VNP) of op www.papierinfo.nl (website van het Informatiecentrum Papier & Karton).