Digitale Gemeente Houten

Crisisplan PvdA voor Houten-Zuid

dinsdag 6 april 2004 - Bron: PvdA Houten

De PvdA heeft een enquête uitgevoerd onder haar leden in Houten-Zuid (zie www.houten.pvda.nl). Die leverde belangrijke informatie op over wat er speelt onder de bewoners. Deze informatie vormde voor de PvdA een reden om op 18 maart jl. (met een bijdrage van twee ambtenaren van de gemeente) een informatie- en discussiebijeenkomst over Houten-Zuid te organiseren. De opkomst was groot en de onvrede werd door de aanwezigen met felheid aan de orde gesteld. De PvdA heeft hiermee het politieke en publieke debat geopend over de aangedragen problemen in Houten Zuid.

De PvdA geeft een vervolg aan het debat met het 10 punten crisisplan PvdA voor Houten-Zuid. Het plan beschrijft de maatregelen die nodig en mogelijk zijn om de actuele problemen op te lossen.


1. Zorg dat Castellum er zo snel mogelijk komt en zorg tot die tijd voor een goed noodwinkelcentrum.

2. Laat de partijen die verantwoordelijk zijn voor de vertraging van Castellum daarover binnenkort publiekelijk verantwoording afleggen aan de bewoners en vervolgens (gezamenlijk) maatregelen te nemen.
3. Zorg voor goede en veilige verbindingen voor langzaam verkeer tussen het oostelijk en westelijk deel van Houten-Zuid (bij het beoogde station Castellum en bij de vijfwal)

4. Verbeter de verkeersveiligheid en betrek de bewoners hierbij
5. Zorg dat de bestaande parkeerplaatsen beter benut worden en zorg voor voldoende goede alternatieven voor het bezit en gebruik van autos.

6. Zorg dat het realiseren van voldoende sociale voorzieningen gelijke tred houdt met de huizen die bewoond zijn.

7. Zorg voor betere voorzieningen voor de jeugd
8. Zorg voor betere communicatie over het openbaar vervoer op zondag
9. Zorg voor een betere bereikbaarheid en beter functioneren van de Wijkposten

10. Zorg voor veel betere informatievoorziening richting bewoners

De PvdA biedt het 10 punten crisisplan PvdA voor Houten-Zuid aan B&W aan. De PvdA wil dat de bestaande knelpunten worden aangepakt, de praktische punten zo snel mogelijk. De PvdA zal het debat blijven voeren onder het motto: geen woorden maar daden, zodat de leefbaarheid in Houten-Zuid snel verbetert.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).