3 e persbericht van dinsdag 6 april 2004

Eindhoven 06-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: GSM-rover aangehouden

Een 26-jarige man uit Valkenswaard is dinsdagmiddag rond 14.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij zou op maandagochtend 29 maart rond 3.30 uur een GSM uit de handen van een 21-jarige Eindhovenaar hebben gegrist. Toen de benadeelde met de telefoon in zijn hand op de Grote Berg in Eindhoven fietste, werd de GSM door een man afgepakt. Die stapte in een auto en reed weg. De verdachte is vandaag aangehouden na politie-onderzoek naar de beroving.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij een algemene verkeerscontrole op de Doctor Schaepmanlaan en de Alberdingk Thijmlaan zijn dinsdag 70 autos en 30 bromfietsen gecontroleerd. Er werden in totaal 43 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor het niet kunnen tonen van rijbewijs en/of kenteken, het niet dragen van de autogordel, het niet (bij zich) hebben van het bromfietscertificaat en het niet dragen van de bromfietshelm.

Eindhoven: Controle verkeer

Bij verkeerscontroles in Woensel-Noord en Woensel-Zuid zijn dinsdag 62 bekeuringen uitgedeeld. Zo kregen vijf automobilisten een bon omdat ze te hard reden, 21 brom- en snorfietsers werden bekeurd vanwege een te hoog vermogen van hun tweewieler, en vier automobilisten omdat ze zonder gordel reden. Aan 22 automobilisten werd een bekeuring gegeven omdat ze tegen het verkeer in op een ventweg naar de Dr. Cuijperslaan reden. Er werd van 15.15 uur tot 21.15 uur gecontroleerd op de Boschdijk, de Gloriantstraat, de Winston Churchilllaan, de Tempellaan en de Kruisstraattunnel.

Beek en Donk: CV-ketels ontvreemd

Uit een bedrijf aan de Beekerheide zijn dinsdagmiddag rond 12.45 uur op brutale wijze acht CV-ketels weggehaald. Een onbekende man liep het bedrijf binnen, opende van binnenuit een deur, en laadde de ketels in een gereedstaande bestelbus. In de wagen zouden nog twee mannen hebben gezeten. Nadat de ketels waren ingeladen, is de bus weggereden. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Ommel: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Kranenvenweg zijn vijf automobilisten staande gehouden en bekeurd omdat ze te hard reden. Dat gebeurde dinsdag tussen 14.30 en 15.30 uur. Er werden zon 30 voertuigen gecontroleerd. Er mag daar 60 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.