Politie Zaanstreek-waterland


05-APR-04
LOC: MARKEN, KRUISBAAKWEG

Drugsdealer en leverancier aangehouden

Afgelopen zaterdag omstreeks halfzeven 's avonds heeft de politie op het parkeerterrein aan de Kruisbaakweg drie mannen aangehouden wegens handel in harddrugs. Een 22-jarige man uit Marken wordt verdacht van het dealen van de drugs en een 32-jarige man uit Edam van het leveren daarvan. De derde man, een 22-jarige man uit Volendam, was alleen in het bezit van een wikkel vermoedelijk harddrugs. Daar er geen aanwijzingen waren dat deze man betrokken was bij de handel in drugs, werd hij na verhoor weer vrijgelaten. Bij beide andere verdachten werden een aantal wikkels vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie en rechter commissaris en in bewaring gesteld. De aanhoudingen vonden plaats na bij de politie binnengekomen informatie en het daaropvolgende onderzoek.

18:52 05-APR-04
LOC: PURMEREND, VAN BURGPLEIN

Winkeldief (14) verzet zich hevig

Een 14-jarige jongen uit Purmerend verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De jongen was door personeel van een supermarkt wegens diefstal van twee flessen drank aangehouden. Aanvankelijk gedroeg hij zich rustig en gaf de flessen terug. Toen de politie werd ingeschakeld werd hij agressief, schold de assistent bedrijfsleider uit met alles wat mooi en lelijk is en bedreigde hem met de dood. Ook tegen de politie verzette hij zich hevig, waardoor een agente licht gewond werd aan haar knie.
De jongen werd ingesloten.

19:29 05-APR-04
loc.: ZAANDAM, KALF

Dronken joyrider aangehouden

De politie heeft een 23-jarige Zaandammer aangehouden die in een gestolen trekker reed. De verdachte had de trekker gestolen vanaf een bedrijfsterrein en veroorzaakte er kort daarna een ongeval mee. Hij reed door een heg en belandde tegen een lantaarnpaal. De Zaandammer werd na het ongeval aangehouden door twee getuigen en overgedragen aan de politie. Ademanalyse wees uit dat de man onder invloed van alcohol was, hij blies 880 ug/l, vier keer zoveel als is toegestaan.

00:19 06-APR-04
LOC: KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247

Vrouw gewond na aanrijding met vluchtheuvel

Een nog onbekende vrouw werd met vermoedelijk een kaakfractuur naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een aanrijding. De vrouw zat als passagier in een personenauto. Vermoedelijk omdat de 35-jarige bestuurder uit Volendam niet voldoende rechts hield, ontstond de aanrijding met de vluchtheuvel, waarbij ook twee verkeersborden werden gevlakt. De auto raakte total loss. Het wegdek werd ernstig bevuild door olie uit het voertuig. De bestuurder had niet gedronken.

05:18 06-APR-04
loc.: WESTZAAN, BURG VERSTEGENSTRAAT

Inbrekers aangehouden

Na een melding van inbraak in een garage heeft de politie twee mannen aangehouden en hun auto in beslag genomen. Politiemensen reageerden direct en troffen de mannen, een 27-jarige man uit Wormerveer en een 18-jarige Amsterdammer, aan in een geparkeerde auto. In het voertuig lagen inbrekerswerktuigen en een aantal andere goederen waaronder een cd-speler en een digitale fotocamera. De politie doet onderzoek naar de herkomst van deze spullen. Later bleek in dezelfde straat een tweetal auto's te zijn opengebroken en in een woning te zijn ingebroken. Men was daar binnen gekomen door het forceren van een schuifdeur aan de achterzijde. Op de benedenverdieping werd alles overhoop gehaald. Verschillende goederen werden klaargezet voor transport, maar kennelijk werden de daders gestoord. Men zag wel kans wat klein geld, een telefoon en een afstandsbediening weg te nemen. De politie onderzoekt of het duo met de woninginbraak en de autokraken iets te maken heeft.

08:00 06-APR-04
LOC: WESTZAAN, MIDDEL EN TORENSTRAAT

Auto weg na woninginbraak

In de afgelopen nacht werd een auto gestolen na een inbraak in een woning. Men kwam de woning binnen door de achterdeur open te breken. De hele woonkamer werd doorzocht en daaruit werden onder andere een paspoort, portemonnees en de autosleutels van een Opel Zafira gestolen. Vervolgens heeft men ook de auto weggenomen. De bewoners lagen boven te slapen en hebben niets van de inbraak gemerkt.
In dezelfde nacht kreeg ook een woning in de Torenstraat bezoek van inbrekers. Daar probeerde men een achterdeur en een zijraam daarvan open te breken, doch dat lukte niet.
Of de in de afgelopen nacht aangehouden inbrekers mogelijk bij deze zaken betrokken zijn wordt door de politie onderzocht.

09:27 06-APR-04
LOC: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Partij gereedschap uit bedrijfsbus gestolen
In de afgelopen nacht heeft men uit de bedrijfsbus een partij gereedschap gestolen. Men kwam de bus binnen door een portier te forceren en vervolgens de ruit naar de laadruimte uit te nemen. Men nam voor enige duizenden Euro's aan elektrisch- en handgereedschap uit de bus weg, waaronder een compressor.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-060404


13.30-14:30 05-APR-04
ZAANDAM, H GERHARDSTRAAT

Gordelcontrole

Op de H.Gerhardstraat in Zaandam hield het verkeershandhavingsteam maandagmiddag een gordelcontrole. Vijf mensen kregen een boete van E 45,00. Een bestuurder die belde tijdens het rijden en een passagier die zonder helm achter op de bromfiets zat, werden ook bekeurd.

05-APR-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Hardrijders

Op verschillende plaatsen in Zaanstad werd maandag op snelheid gelet. In totaal werden vijf snelheidscontroles gehouden op drie ongevalgevoelige wegen. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie reden veruit de meeste hardrijders. Bijna een kwart van alle bestuurders overschreed hier maandagavond de snelheidslimiet van 80 km per uur. Op de Kepplerstraat in Zaandam en op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft was het aandeel hardrijders een stuk lager. Op beide wegen werden twee snelheidscontroles gehouden. Daarbij viel op dat in de ochtend veel meer bestuurders haast hadden dan in de middag. In de middag reden op de Kepplerstraat slechts twee bestuurders harder dan de toegestane 50 km per uur. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen bedroegen de overtredingspercentages respectievelijk zeven en twee procent. De hoogste snelheid bedroeg 125 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

08:15-11:00 05-APR-04
MONNICKENDAM, MONNICKENDAMMERWEG
50 km per uur te hard
Op de Monnickendammerweg in Monnickendam werd maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Erg veel weggebruikers reden te hard: bijna een kwart van alle weggebruikers reed harder dan de toegestane 60 km per uur. Eén bestuurder reed bijna 50 km per uur te hard.

14:45-17:15 05-APR-04
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244

Weinig bestuurders te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N244 in Purmerend hield het overgrote deel van de passanten zich maandagmiddag keurig aan de snelheid. Ruim duizend voertuigen passeerden de controle en minder dan één op de honderd bestuurders overschreed de snelheidslimiet (100 km per uur). De hoogste snelheid bedroeg 129 km per uur.

EINDE


---- --