Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Ingrijpende spoorwerkzaamheden rond Breda

Vanwege de aansluiting van station Breda CS op de Hogesnelheidslijn-Zuid vinden tussen woensdag 7 april en donderdag 15 april ingrijpende spoorwerkzaamheden plaats. In deze periode worden veel sporen rond Breda buiten dienst gesteld en is er zeer beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Breda CS.

Het werk vindt zowel overdag als s nachts plaats. Van woensdagavond 7 april tot donderdagochtend 15 april rijden er geen treinen tussen Breda en Roosendaal en van 7 april tot en met 13 april is er geen treinverkeer tussen Breda en Lage Zwaluwe. Verder rijden er op donderdag 8 april geen treinen tussen Breda en Gilze-Rijen. Op deze trajecten zetten de Nederlandse Spoorwegen bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

De meeste werkzaamheden vinden plaats rondom station Breda CS. Ten westen van het station wordt een nieuw wisselcomplex aangelegd en over een lengte van anderhalve kilometer worden sporen, inclusief ballastgrind en dwarsliggers, vervangen. Daarnaast wordt een nieuw beveiligingssysteem in gebruik genomen.

Op het traject Lage Zwaluwe-Breda worden bij Zevenbergschen Hoek wissels voor de hogesnelheidslijn ingebouwd. Bij Roosendaal worden wissels vernieuwd en bij Lage Zwaluwe, Zevenbergschen Hoek, Etten-Leur en Prinsenbeek worden overwegen vernieuwd of verwijderd. Bij Prinsenbeek vinden bij het perron heiwerkzaamheden plaats voor de bouw van geluidsschermen.

De werkzaamheden betekenen een belangrijke stap voor de aansluiting van station Breda CS op de HSL-Zuid. Vanaf eind 2006 rijden snelle treinen zogeheten shuttletreinen over het HSL-spoor vanuit Breda naar Rotterdam en Antwerpen.

Voor reisinformatie zie www.ns.nl. Voor overige informatie zie www.hslzuid.nl