Gemeente Dongen


Nationale Boomfeestdag met een koninklijke sfeer 23-03-2004 15:13 Bomen Verbinden is het thema van Boomfeestdag
Op 7 april 2004 is de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is het thema Bomen Verbinden. Zestig leerlingen van de basisscholen De Springplank en De Wegwijzer gaan s Gravenmoer verbinden met de Dongedijk door 30 bomen aan te planten. De Boomfeestdag stond gepland op 24 maart 2004, maar door het overlijden van Prinses Juliana is deze verplaatst. Dit is uit eerbied voor de familie besloten. De Koninklijke Familie is altijd zeer betrokken bij de Stichting Nationale Boomfeestdag. Koningin Juliana heeft ooit een boom geplant op een Nationale Boomfeestdag in de jaren 80 in Baarn: zij plantte een boom als onderdeel van de herstelde bomenlaan bij Kasteel Groeneveld. Op 7 april 2004 wordt er tijdens de Nationale Viering van de Boomfeestdag in Borsele voor de overleden Prinses een speciale Herdenkingsboom geplant.

Prinses Amalia ontvangt van de Stichting Nationale Boomfeestdag een geboorteboom. Het zal volgens de traditie een Koningslinde worden. Gelijknamige bomen zijn indertijd ook geschonken aan Prinses Wilhelmina, Prinses Juliana, Prinses Beatrix en Prins Willem-Alexander ter gelegenheid van hun geboorte. Ook bij de Hervormde Kerk in s Gravenmoer wordt een koningslinde met sierhekje geplaatst.

Na een inleidend woordje van wethouder van Beek, planten zestig leerlingen uit groep 7/8, dertig bomen aan de Dongedijk in het kader van het groenstructuurplan s Gravenmoer. Wethouder Van Beek, portefeuillehouder van Verkeer, Openbare Werken en Financiën helpt hen een handje mee. Ook zijn personen uit de dorpsraad, de Oranjevereniging en de sponsor Coca Cola aanwezig.

Noot voor de pers
U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij het planten van de bomen. De Nationale Boomplantdag 2004 is op 7 april en begint om 10.00 uur bij de Nederlands Hervormde kerk in s Gravenmoer aan de Kerkdijk 15.