Gemeente Nieuwegein

Boomfeestdag uitgesteld naar 7 april

In verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana is de Nationale Boomfeestdag uitgesteld. De 1700 bomen gaan pas woensdag 7 april de Nieuwegeinse grond in, in plaats van woensdag 24 maart.

Bijna driehonderd leerlingen uit het basisonderwijs nemen de schop ter hand om 1700 bomen te planten in het IJsselbos. Bovendien wordt ter ere van de geboorte van prinses Amalia een Koningslinde geplant in park Oudegein. De burgermeester zal samen met enkele kinderen het startsein geven door de eerste spade voor deze boom de grond in te steken.

Programma
Het programma start om 9.00 uur in park Oudegein, bij de speelplek tussen het Milieu Educatie Centrum en de kinderboerderij. Onder toeziend oog van vele kinderen zal burgermeester Cor de Vos samen met een paar kinderen de Koningslinde planten. In het IIsselbos, aan het Hooglandse Jaagpad, steken vervolgens bijna 300 leerlingen van groep 6, 7 en 8 de handen uit de mouwen om 1700 bomen te planten. Naast het bomen planten is er voor de kinderen een rondleiding en een creatief spelprogramma. Ze leren dan van alles over bomen. zoals hoe zij vanaf de grond de boomhoogte kunnen meten, hoe je een 'vingerafdruk' kan maken van verschillende soorten schors en uitvinden wat een boom onder de grond ziet. Staatsbosbeheer en de gemeente Nieuwegein organiseren samen deze feestdag in Nieuwegein.

De Boomfeestdag is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Op deze dag gaan kinderen in heel Nederland naar buiten om samen bomen en struiken te planten. Want door het planten van bomen en stuiken dragen de leerlingen bij aan een gezonde en groene leefomgeving. Ze kunnen hun eigen boom zien opgroeien. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief.

Invoerdatum 26-3-2004