Gemeente Grave

Boomfeestdag 7 april; Leerlingen Sprankel onthullen Amaliaboom

In verband met het overlijden van prinses Juliana is de nationale Boomfeestdag verplaatst naar woensdag 7 april. Samen met wethouder Peeters onthullen de leerlingen van groep 8 van basisschool De Sprankel (Estersveld) om 11.00 uur de Amaliaboom, de geboorteboom van het jongste prinsesje. De kinderen van de Sprankel trekken om 10.45 uur met een wensslinger naar de nieuwe Amaliaboom op de kruising provinciale weg/ Henri Dunantsingel. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

De nieuwe Amaliaboom wordt de derde koninklijke boom in de gemeente Grave. De boom, ook weer een koningslinde, krijgt een plaats in het perkje aan de kruising Rijksweg/Henri Dunantsingel. Daar komt de boom tegenover de Beatrixboom, eveneens een koningslinde, te staan. De Beatrixboom staat nu nog op de hoek Rijksweg/Trompetterstraat, aan de kant van het busstation maar wordt naar de overzijde verplaatst vanwege de bouw van het nieuwe stadhuis. De Julianaboom staat inmiddels, na enkele omzwervingen, aan de Elisabethstraat tegenover de Hampoort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. T. Mulder van het IVN, telefoon 0486-47 44 07 of met mevr. T. Winnemuller, voorlichter gemeente Grave, telefoon 0486-47 72 38.