Ingezonden persbericht


Persbericht

Paasfeestje op de Ridammerhoeve in het Amsterdamse bos voor kipadoptanten

Paaseieren versieren tussen de kippen

Op woensdag 7 april organiseert Biologica tussen 14:00 en 17:00 uur een feestelijke paasmiddag tussen de kippen voor kipadoptanten en hun kinderen. Op biologische boerderij De Ridammerhoeve in het Amsterdamse bos staan de schildertafels klaar.

Tegen inlevering van hun maandelijkse eierbonnetje krijgen kinderen een leeg eierdoosje dat ze zelf mogen vullen. Hiervoor moeten ze de kippenstal in om de kakelverse eieren uit de legnesten te halen. Daarna mag iedereen zijn eieren beschilderen tot kleurige paaseieren. De middag wordt aangekleed met live muziek van Accordéon Melancolique en twee verhalenvertellers zullen kipverhaaltjes vertellen.

20.000 kippen in de wei

De actie Adopteer een Kip is in september 2003 van start gegaan. Er zijn inmiddels al ruim 20.000 kippen geadopteerd. Deze kippen worden onder de best mogelijke omstandigheden gehouden. Met behoud van snavel en veren, in de aanwezigheid van hanen, met biologische voer dat bij ze past, en met een vrije uitloop naar het weiland en legnesten met stro. De kipadoptanten mogen elke maand tegen inlevering van een eierbonnetje een doosje met 6 biologische eieren van 'hun kip' afhalen bij een natuurvoedingswinkel. Dankzij de actie is de eierverkoop in de natuurvoedingswinkels met 23% toegenomen. Daarnaast geeft 70% van de deelnemende winkeliers aan dat ze nieuwe klanten hebben gekregen door de actie. De actie stimuleert zo niet alleen de vraag naar biologische eieren, maar ook naar andere biologische producten.

Webcam

Op De Ridammerhoeve hangt sinds februari de webcam, waarmee de adoptieouders 'hun kip' via internet kunnen volgen. 's Ochtends is de camera gericht op de legnesten, waarin de kippen dan druk doende zijn met het leggen van hun dagelijkse ei. 's Middags is de webcam gericht op de buitenuitloop, waar de kippen een zandbad nemen en in het weiland scharrelen. 's Avonds, als de kippen op stok gaan, blikt de camera weer in de stal.

Kijk voor meer info op: www.adopteereenkip.nl.

Einde persbericht