Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 34: NIEUWE DATUM BOOMFEESTDAG (01-04-2004)

Nieuwe datum boomfeestdag bekend

Op woensdag 7 april zullen kinderen uit groep 6 van basisschool Het Mozaïek aan de Bongerd bomen planten in het Jan Roeckplantsoen. Dan vieren de kinderen samen met de gemeente Veenendaal, de plaatselijke Vereniging voor Natuur en Milieu (IVN) en de bewonerscommissie van het Jan Roeckplantsoen alsnog de landelijke boomfeestdag. Dit evenement zou op 24 maart plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege het overlijden van prinses Juliana. Ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Amalia wordt een Koningslinde geplant op de hoek Gilbert van Schoonebeekestraat Hubertus van Zuijlenweg.

Om 9.00 uur zal Dick Roodbeen, als loco-burgemeester, de kinderen uit hun klas ophalen om samen met de wijkploeg van de gemeente en leden van de bewonerscommissie van het Jan Roeckplantsoen bomen te planten. Wilgen, haagbeuken en een eik zullen het Jan Roeckplantsoen een groener aanzien gaan geven. De locaties voor de bomen zijn mede uitgekozen door de bewonerscommissie.
De rest van de ochtend zal gevuld zijn met een verhaal over bomen van een verhalenverteller en zal het IVN enkele natuurlessen verzorgen. Alle kinderen krijgen een herinnering mee naar huis.