Gemeente Dongen


Verloop boomfeestdag 2004 01-04-2004 10:48
Rectificatie Boomfeestdag
Op 7 april 2004 is de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is het thema Bomen Verbinden. In een eerder verschenen bericht stond geschreven dat 60 kinderen van de basisscholen de Springplank en de Wegwijzer de bomen gaan planten. Het gaat echter om veertig leerlingen van basisschool De Wegwijzer die s Gravenmoer gaan verbinden met de Dongedijk door dertig bomen aan te planten.
Het programma
Ook is er een aantal wijzigingen in het programma. De indeling van de Boomfeestdag ziet er als volgt uit: Na een inleidend woordje wordt eerst de Amalia boom gepland door de sponsors Staatsbosbeheer en De Coca Cola Enterprises Nederland b.v. en burgemeester en wethouders in aanwezigheid van enkele leden van de Oranjevereniging s Gravenmoer en van de Dorpsraad. Daarna planten veertig leerlingen uit groep 7/8, dertig bomen aan de Dongedijk in het kader van het groenstructuurplan s Gravenmoer. Wethouder Van Beek, portefeuillehouder van Verkeer, Openbare Werken en Financiën helpt hen een handje mee. Ook wethouder Piet Panis en Burgemeester Hans van Brummen zijn hierbij aanwezig.

Noot voor de pers
U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij het planten van de bomen. De Nationale Boomplantdag 2004 is op 7 april en begint om 10.00 uur bij de Nederlands Hervormde kerk in s Gravenmoer aan de Kerkdijk 15.