Gemeente Amersfoort

Viering Nationale Boomfeestdag verplaatst naar woensdag 7 april - programa ongewijzigd

datum: 31 maart 2004

In verband met het overlijden van prinses Juliana is de viering van de Nationale Boomfeestdag verplaatst van woensdag 24 maart naar woensdag 7 april. Het programma is gelijk gebleven.
's Ochtends gaat het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie met een groep basisschool-leerlingen 100 bomen planten. Dit jaar gebeurt dat op een heel bijzondere locatie, namelijk Landgoed Stoutenburg. 's Middags wordt in het Park van de Tijden in Vathorst een koningslinde geplant ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia. Een feestelijke gebeurtenis, waarbij ook burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Jonkman aanwezig zullen zijn.

Kinderen planten bomen op Landgoed Stoutenburg
In het kader van de Nationale Boomfeestdag organiseert het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie elk jaar activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Door middel van loting is dit jaar groep 6 van de Prins Willem Alexanderschool, locatie Beekenstein, uitgekozen om bomen te planten. De kinderen gaan op woensdagochtend met de boswachter van Landgoed Stoutenburg, Jos Koopmans, het gebied in. Het landgoed is een terrein van het Utrechts Landschap en is voor het grootste deel niet toegankelijk voor publiek. Juist in dit gesloten gebied ligt de Juliusput, waar de leerlingen 100 eiken, essen en lindes van ongeveer
1 meter hoog zullen planten.

Burgemeester en wethouder bij aanplant boom voor prinses Amalia Deze Boomfeestdag is er een extra activiteit ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia op 7 december 2003. Op de dag waarop de prinses vier maanden oud wordt, zal in het Park van de Tijden in Vathorst 's middags een koningslinde van ongeveer 5 meter hoog worden geplant. Deze boom is aan de gemeente aangeboden door Drielanden Groenvoorzieningen uit Harderwijk.
Het wordt een feestelijke gebeurtenis in aanwezigheid van de burgemeester en wethouder Jonkman, waarbij de bewoners van Vathorst van harte welkom zijn. En dat geldt in het bijzonder voor ouders met baby's die - net als prinses Amalia - het afgelopen halfjaar zijn geboren! De aanwezige kinderen krijgen een leuke attentie.

Programma Nationale Boomfeestdag van 7 april:
9.30 - 11.00 uur: groep 6 van de Prins Willem Alexanderschool, locatie Beekenstein,
plant bomen op Landgoed Stoutenburg
16.15 - 17.00 uur: burgemeester en wethouder Jonkman aanwezig bij feestelijke aanplant koningslinde in Park van de Tijden, hoek Lemelerberg / Markeloseberg.