Gemeente Den Haag

april 2004
Gemeente Den Haag presenteert toekomstvisie op onderwijshuisvesting (1 april)
Maria van der Hoeven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangt woensdag 7 april 2004 het eerste exemplaar van de rapportage `De Inspirerende School'. De Haagse wethouder van onderwijs Pierre Heijnen overhandigt haar deze rapportage over huisvesting van scholen in de François Vatelschool.

De gemeente Den Haag hecht groot belang aan goede schoolgebouwen. Leerlingen en leraren hebben gebouwen nodig die voldoen aan de eisen van modern onderwijs. De gemeente heeft een toekomstvisie op onderwijshuisvesting ontwikkeld. In deze visie is veel aandacht voor moderne arbeidsomstandigheden en geïndividualiseerd en flexibel onderwijs.

Advies- en Ingenieursbureau DHV heeft in opdracht van de gemeente Den Haag de gevolgen van onderwijskundige vernieuwingen en moderne arbeidsomstandigheden voor onderwijshuisvesting in beeld gebracht. Ook de financiële consequenties zijn berekend. Resultaat is de rapportage `De Inspirerende School'. Deze rapportage biedt een handvat voor gemeenten en scholen, ook buiten Den Haag, bij de keuzen die ze moeten maken bij toekomstige scholenbouw. De rapportage maakt duidelijk dat toekomstgericht onderwijs meer ruimte en extra investeringen voor huisvesting vraagt.

Uitnodiging
De bijeenkomst over `De Inspirerende School' is op woensdag 7 april 2004 vanaf 16.00 uur in de François Vatelschool, Granaathorst 20 in Den Haag. De gemeente Den Haag nodigt vertegenwoordigers van de media van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Vanaf 16.00 uur is er een informatiemarkt met voorbeelden van schoolprojecten van diverse architecten. Ook geven DHV-medewerkers toelichting op het onderzoek. Het officiële programma start om 17.00 uur. Paul van Meenen, voorzitter centrale directie van de Scholengroep Spinoza, heet de minister en de aanwezigen welkom. Vervolgens geeft wethouder van onderwijs Pierre Heijnen een korte visie op onderwijshuisvesting. Na de presentatie van de rapportage `De Inspirerende School' volgt de overhandiging aan de minister. Na een korte reactie van de minister sluit wethouder Pierre Heijnen de bijeenkomst af. Vanaf 18.00 uur is iedereen uitgenodigd voor een borrel en de informatiemarkt.