Gemeente Dongen


Raad van 2004 gaat van start 05-04-2004 11:18
Wissel van de wacht bij de jeugdgemeenteraad
Op 7 april 2004 vind de eerste jeugdgemeenteraadsvergadering van dit jaar plaats. Ook dit jaar behartigen de jeugdraadsleden de belangen van de wijk waarin zij wonen. Tijdens de vergadering worden acht nieuwe jeugdraadsleden geĂŻntroduceerd. Zeven huidige raadsleden nemen afscheid. Zij krijgen tijdens de vergadering een oorkonde uitgereikt. In 2003 zijn er tijdens de vergaderingen veel problemen en oplossingen over tafel gekomen. Vooral speelvoorzieningen, veiligheid en hondenpoep waren belangrijke onderwerpen van gesprek. De jeugdgemeenteraad maakte hiervoor een plan van aanpak. Hierin staat uitgebreid beschreven wat de problemen zijn en hoe deze het beste kunnen worden opgelost. Deze drie onderwerpen lopen ook door in 2004.

Speeltoestellen
Vorig jaar kwam het thema speeltoestellen vaak aan bod. De jeugdgemeenteraad had veel wensen. Omdat speeltoestellen erg duur zijn, kon de gemeente deze wensen in het verleden vaak niet vervullen. Om hier toelichting op te krijgen zijn de leden van de Commissie Speeltoestellen gaan praten met een medewerker van de gemeente. Zo werd duidelijk waarom een aantal plannen van de commissie speeltoestellen niet gerealiseerd kon worden. Er werd ook een doel bereikt; de kinderen van Dongen-Vaart mochten een speeltoestel uitzoeken t.w.v. 3.500,-.

Noot voor de pers
U bent van harte uitgenodigd om op 7 april 2004 bij de vergadering van de jeugdgemeenteraad aanwezig te zijn. Deze begint om 16.00 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen.