PGGM


PGGM-raad geïnstalleerd

PGGM heeft een nieuwe stap gezet in de vormgeving van de medezeggenschap van belanghebbenden bij het fonds. Op 7 april aanstaande komt de PGGM-raad voor de eerste keer bijeen. In deze raad vergaderen een zogenoemde deelnemersraad en een werkgeversraad tezamen. De PGGM-raad adviseert het bestuur over onderwerpen als wijziging van het pensioenreglement, de vaststelling van de jaarrekening en het verlenen van toeslagen op de ingegane pensioenen.

De deelnemersraad bestaat uit 24 vertegenwoordigers van werknemers en gepensioneerden uit de sector Zorg & Welzijn. In deze raad is de positie van gepensioneerden verstevigd. Daarmee onderscheidt de deelnemersraad zich van de tot

1 januari 2004 in functie geweest zijnde Raad van Advies. Met de instelling van een deelnemersraad geeft PGGM actief invulling aan het convenant dat door ouderenorganisaties en de politiek over medezeggenschap is gesloten. De deelnemersraad heeft de bevoegdheid apart te vergaderen.

De werkgeversraad bestaat 24 vertegenwoordigers van werkgevers uit de sector Zorg & Welzijn. Door naast de deelnemersraad een werkgeversraad op te richten behoudt PGGM het paritaire karakter van de oude Raad van Advies.

PGGM