TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-04-2004

Televisie
THOMAS BERGE IN HOLLAND
Uitzending woensdag 7 april
Nederland 2 ­ 16.35 uur


MUZIEKSPECIAL 14-JARIGE THOMAS BERGE

De pas 14-jarige Haaksberger Thomas Berge staat aan het begin van een grote zangcarrière. De TROS helpt de jongen een eindje op weg en zendt op woensdag 7 april een muziekspecial van hem uit met als titel: THOMAS BERGE IN HOLLAND.

Ooit viel Thomas op tijdens een kerkdienst waar hij van de dirigent van het plaatselijke kerkkoor een solo mocht zingen. Tegen alle gewoontes in kreeg hij van de kerkgangers een groot applaus. Hierna volgde een aantal optredens in plaatselijke musicals en niet lang daarna werd zijn eerst single 'Mijn Luchtballon' gelanceerd.

De jonge Thomas Berge viel op. Niet veel later lagen zijn nieuwe single 'Als jij alles kon overdoen' en zijn Nederlandstalige album in de winkel.

In de special van woensdag 7 april neemt Thomas Berge de kijker mee naar mooie plekjes in Nederland en brengt hij een aantal van zijn liedjes ten gehore. Zo zingt hij op de kaasmarkt in Alkmaar, in Madurodam, tijdens het punten in Giethoorn en op de pier in Scheveningen onder meer 'Ik geloof in een wonder', 'Mama', 'Net als jij', 'Als jij er morgen niet meer bent', 'Dromenland', 'Als jij alles kon overdoen'.